Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Grote belangstelling mooi voor handelaren"

Meer dan 5000 bezoekers naar Opendeurnacht van 50-jarig jubileum Mabru

Tholen - De Mabru heeft in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 september haar tweejaarlijkse opendeurnacht gehouden. Een speciale editie dit jaar vanwege het 50-jarig jubileum van de vroegmarkt in Brussel. Dit mocht dan ook niet zomaar voorbij gaan, waardoor vele handelaren hadden uitgepakt met buffetten, muziek en bijzondere stands. "Meer dan 5000 bezoekers hebben hun weg gevonden naar de Mabru, dus we zijn zeer tevreden over hoe het is verlopen", vertelt Sarah Corty van Mabru.

Klik hier voor de fotoreportage

Van 0.00 tot 07.00 uur werden de deuren geopend voor alle geïnteresseerden, waarbij na Frankrijk, Portugal en Colombia tijdens de vorige edities, deze keer Polen in de spotlights werd gezet. Het startschot werd gegeven door de Belgische prins Laurent, waarna een veertigtal Poolse leveranciers hun specialiteiten lieten ontdekken op een stand.

Het was druk in de hallen van Mabru, wat ook menig handelaar tot tevredenheid stemde. "Het is leuk georganiseerd en een gezellige drukte. Het is altijd mooi als je kan laten zien wat je doet aan het grote publiek", vertelde Stefan Bosmans van Michel NV. "Dan is het leuk als er veel belangstelling voor is." En dat bleek ook, want zowel op het Poolse paviljoen als door de hallen waren veel bezoekers op ontdekkingstocht naar de waren van de vlees, vis en AGF-specialisten.

Het is een moment om uit te pakken voor de groothandelaren van de vroegmarkt. Zo waren er foodtrucks van de Coöperaties Hoogstraten en BelOrta, had Zespri een speciale stand ingericht en zag bovendien Schulp kans haar pas geïntroduceerde druivensap te tonen aan het Belgische publiek. "Het is natuurlijk het ideale moment om de mensen ons nieuwe sap even te laten proeven", lacht Kevin Joniaux van Schulp.

Ook het merk Cibel van Groep A. De Witte had de grote sinaasappelbar weer van stal gehaald voor de gelegenheid. Jurgen De Witte, CEO van Group A. De Witte, gaf aan verheugd te zijn met de opkomst en had zin in de Fruit Attraction van komende week. "Het is bijzonder om te zien wat voor voorbereiding er voor sommigen ingezeten heeft. Hele buffetten zagen we voorbij komen en het Poolse paviljoen staat al heel de nacht vol."

Al met al kijkt de organisatie terug op een leuke en succesvolle nacht. "We hebben zowel vanuit bezoekers als handelaren veel positieve reacties mogen ontvangen. De sfeer was er en er zijn zelfs nieuwe klanten komen kijken naar de vroegmarkt, wat voor de handelaren in de toekomst nog voordelig uit kan pakken. Het was een prachtige manier om ons 50-jarig jubileum te vieren en we kijken weer uit naar de volgende Opendeurnacht", besluit Sarah.

Klik hier voor de fotoreportage

Foto's: Daan Sturm

Voor meer informatie:
Mabru
Werkhuizenkaai 22-23
1000 Brussel, België
+32(0)22 15 51 69
mabru@mabru.be
www.mabru.be