Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zorgen voor Belgische telers door natte akkers, maar aankomende droge periode betekent alle hens aan dek

De regen blijft een uitdaging voor Belgische landbouwers. Phille Renders ziet dat er nog altijd moeilijk te werken valt met de natte percelen en verwacht dat heel wat collega-landbouwers in de problemen zullen komen, zo geeft hij aan tegen Het Laatste Nieuws. Groenten die nu niet gezaaid kunnen worden, zullen binnenkort niet in de rekken liggen. "Wat we nodig hebben, is dat het stopt met regenen. Mits een wat langere periode zonder regen krijgen we op korte tijd heel wat gedaan." Al sinds oktober regent het meer dan normaal, zo schrijft de krant.

Toch ziet teler Rik Vanwildemeersch licht aan het einde van de tunnel, zo meldt Focus | WTV. Met beter weer in het vooruitzicht moeten de landbouwers nu bijbenen om de planning niet in het gedrang te laten komen. Vanaf woensdag voorspellen ze een droge en zachtere periode en dan wordt het alle hens aan dek, zo schrijft het medium. "Dan is er een stressperiode. Er moeten voldoende manschappen beschikbaar zijn. Dat geeft wel wat meer nervositeit onder onze mensen", vertelt Rik.

Publicatiedatum: