Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruittelers in actie om bomen te beschermen tegen vrieskou

Fruittelers in Flevoland hebben op de vroege dinsdagochtend hun fruitbomen beregend om de knoppen te beschermen tegen de vorst. De temperatuur zakte onder nul en daar kan de bloesem niet tegen. Door de fruitbomen te beregenen moeten de takken in het najaar weer vol kunnen hangen met appels en peren, zo meldt Omroep Flevoland. Fruitteler Joost van Diepen uit Kraggenburg heeft vannacht om half 2 de sproeiers aangezet. Door de knoppen van de fruitbomen te beregenen, ontstaat er bij vorst een beschermend laagje ijs.

Ook in Belgiƫ waren er de nodige zorgen voor de vrieskou. "Deze nacht is het kwik bij ons in Bekkevoort tot -1,9 graden gezakt. Collega's uit Sint-Truiden hebben het over soortgelijke temperaturen", zegt Louis De Cleene van Devos Group tegen VRT. Hij zet in de strijd tegen de vrieskou een nieuw wapen in: de mobiele windturbine. "De machine komt uit Nieuw-Zeeland. Daar gebruiken ze de windturbine in de wijngaarden. We testen ze momenteel volop. Het gaat om een reuzenventilator op een arm, die tot 10 meter hoog kan worden opgesteld. Vanop die hoogte wordt met de turbine lucht uit een iets warmere luchtlaag naar beneden over de fruitbomen geblazen."

Publicatiedatum: