Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hogedrukreiniger verwijdert tot 98% van ongedierte op fruit

Een paar jaar geleden had de Nieuw-Zeelandse fruitsector een oplossing nodig voor bepaalde plagen die hen ervan weerhielden om naar belangrijke markten te exporteren. De oplossing werd gevonden in een hogedrukreiniger voor fruit, een samenwerking tussen Plant and Food Research NZ en de sector.

De hogedrukreiniger wordt geproduceerd door het Nieuw-Zeelandse bedrijf CR Automation. Het eerste product op basis van deze samenwerking werd in 2012 uitgebracht. Sindsdien is CR Automation doorgegaan met het verfijnen van de technologie en heeft het nu een reeks oplossingen voor verschillende reinigingsspecificaties en fruitsoorten.

"De machine is speciaal ontwikkeld om fruit schoon te maken volgens de importspecificaties in landen met strikte bioveiligheidsregels en dat maakt ze uniek. Toen de reinigingseffectiviteit eenmaal was bewezen, werd het CR Automation wassysteem al snel marktleider in Nieuw-Zeeland", zegt Perry Field, CEO van CR Automation.

"Vanwege de grote lokale appelsector bevindt het gros van de waslijnen zich in de appelpakstations. De hogedrukreiniger is ook met succes toegepast op avocado's. We zijn nu bezig met de ontwikkeling van de volgende generatie wasapparatuur voor avocado's, die we in 2024 op de markt zullen brengen."

Ondanks de moeilijke fruitseizoenen in Nieuw-Zeeland is er grote belangstelling voor automatisering, voornamelijk gedreven door een tekort aan seizoensarbeid en toenemende productiviteit. Omdat Nieuw-Zeeland een grote exporteur is, zijn de kwaliteit van het fruit en fytosanitaire eisen cruciale factors. Er is dus nog steeds vraag naar apparatuur waarmee telers aan deze eisen kunnen voldoen.

De hogedrukreiniger verwijdert tot 98% van het ongedierte op fruit, wat de exportvereisten van het Nieuw-Zeelandse ministerie voor de Primaire Sector overtreft. Met een recyclingfiltratie tot 200 micron wordt water bespaard. De filterreiniging en afvalverwijdering gebeurt automatisch. De waterdruk en -stroom kan online worden bewaakt en gebruikers krijgen informatie over verstopping of slijtage van de sproeiers.

"CR Automation levert end-to-end oplossingen, maar werkt ook samen met klanten om de wasapparatuur te integreren in bestaande faciliteiten. We fabriceren systemen voor appel, avocado, citrus en steenfruit. Onze andere oplossingen zijn onder meer automatische kistenkantelaars, aanvoerlijnen, was-, droog- en waxapparatuur, trayvullers, verwerking van kartons, gerobotiseerd palletiseren en scannen. We bieden ook SCADA-systemen voor de hele locatie en autonome mobiele robots voor het verplaatsen van de goederen."

CR Automation werd in 2002 opgericht in Hawkes Bay, Nieuw-Zeeland. De apparatuur wordt vervaardigd in Nieuw-Zeeland en verkocht op de binnenlandse markt, Australiƫ en Noord-Amerika.

Voor meer informatie:
Perry Field
CR Automation
Tel: +64 6 873 4238 (Nieuw-Zeeland)
perry.field@crautomation.nz
crautomation.nz

Publicatiedatum: