Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Optische sortering van gewassen aardappelen gaat steeds sneller"

DT Dijkstra heeft de maximumcapaciteit van hun Visa Sortop Potatoes verhoogd. "Daardoor wordt het nog interessanter om de machine in te zetten voor vele bedrijven."

Hogere opbrengst
Het verschil tussen gewoon werken en succesvol zijn is het vermogen om meer rendement uit dezelfde basis te halen. Dat geldt ook voor akkerbouwers en de verwerkende industrie waar het om aardappelen gaat, zo meldt DT Dijkstra. "Visar Sorting Sàrl heeft dat goed begrepen en springt hierop in met de Visar Sortop Potatoes. Een optische sorteerder, gebaseerd op kunstmatige intelligentie, die de subjectieve waardering van kwaliteit, vorm en uiterlijk van aardappelen mogelijk maakt. In feite is dit wat een werknemer in de leeskamer ook doet, alleen maakt de Visar Sortop Potatoes het mogelijk om de sorteernauwkeurigheid precies en constant in te stellen, terwijl de menselijke concentratie – en daardoor zijn consistentie – afneemt bij vermoeidheid of afleiding. Dankzij de nauwkeurigheid van de instelling en de unieke sorteer-consistentie van de software wordt er een aanzienlijk hogere opbrengst per batch mogelijk gemaakt."

De basis van de Visar Sortop Potatoes
Het succes van de Visar Sortop Potatoes is gebaseerd op een nagenoeg 100% betrouwbare beoordeling van de aardappel, zo verzekert het bedrijf. "Dit wordt mogelijk gemaakt door een schaduwloze 360°-foto van elke knol. Deze is opgebouwd uit talloze foto’s die samen een uiterst gedetailleerd beeld van de aardappel vormen. De met kleuren- en NIR-techniek gemaakte foto’s worden in een fractie van een seconde met een uitgebreide databank vergeleken. Zo kan de machine zichtbare contrastdefecten tot op 0,16 mm2 detecteren. Het maatsorteren gaat op 1 mm nauwkeurig. Naar aanleiding van de vooraf voor de batch ingestelde parameters worden de aardappelen met lucht naar verschillende kwaliteitsuitgangen geblazen."

Product- en gebruiksvriendelijk
"Dit gebruik van luchtnozzles om de aardappelen ongeacht hun afmetingen en gewicht naar de juiste vooraf ingestelde uitgang te blazen in combinatie met de zachte landing van het product maakt de Visar Sortop Potatoes bijzonder productvriendelijk. Om het gebruiksgemak te vergroten bevat de behuizing flexibele en eenvoudig reinigbare onderdelen en is de RVS constructie voorzien van geluiddempende oppervlakken."

Statistieken en traceerbaarheid
De display geeft in één oogopslag de gewenste informatie. "Of het nu gaat om de configuratie van kwaliteit en maatsortering of om statistieken of een weergave van gedetecteerde defecten aan de aardappelen. Doordat de productnamen en de bestemmingen van de batches gespecificeerd kunnen worden, is er realtime statistische informatie beschikbaar van elke gewenste batch. Het genereren van gedetailleerde rapporten die in tabellen/csv-bestanden kunnen worden omgezet voor ERP-software is simpel. Zo wordt op eenvoudige wijze voldaan aan de eis van traceerbaarheid van elke batch."

Intelligente, unieke software
Het voordeel van de intelligente software is dat de gewenste kwaliteit exact ingesteld kan worden. "Verder kan de software zich indien gewenst automatisch aanpassen aan de natuurlijke variatie in het product. Hierdoor heeft het eindproduct altijd een constante kwaliteit."

Hogere maximumcapaciteit
"Het op zich al unieke concept van Visar Sortop Potatoes is nu verder geoptimaliseerd door de unieke centrifugaalinvoer. De invoer zorgt voor uitlijning van aardappelen van allerlei formaten en versnelt deze zonder schade aan het product. Optimaal flowmanagement zorgt voor een hogere maximumcapaciteit: tot wel 10 ton per uur bij de maat 45-70", zo besluiten ze.

Voor meer informatie:
DT Dijkstra
Landbouwkade 6
8304 AE Emmeloord
+31 (0)527 30 77 00
info@dtdijkstra.nl
www.dtdijkstra.nl

Publicatiedatum: