Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Nieuwe technologie om houdbaarheid onmiddellijk te voorspellen"

Het geavanceerde remote sensing AI-systeem van Neolithics, een Israëlisch technologiebedrijf, maakt uitgebreide interne en externe kwaliteitscontrole en analyse mogelijk om de waarde van groenten en fruit te optimaliseren en voedselverspilling te minimaliseren.

"We hebben Neolithics opgericht om de manier waarop we de planeet behandelen positief te beïnvloeden", zegt Amir Adamov, CEO en medeoprichter. "Gezien het feit dat tussen de 30% en 50% van de voedselproductie in de wereld wordt verspild, wisten we dat we het potentieel hadden om een significant verschil te maken. We hebben baanbrekende technologie ontwikkeld om een onmiddellijke en nauwkeurige evaluatie van productkwaliteit mogelijk te maken. De analyse omvat onder meer interne en externe kenmerken zoals rijpheid, Brix, zuurgraad en verontreinigingsniveaus."

Neolithics, een bedrijf dat gespecialiseerd is in geavanceerde kwaliteitscontrolesystemen voor groenten en fruit, heeft de steun gekregen van de Granot Central Cooperative, een grote leverancier van groenten en fruit aan supermarktketens en groothandelsmarkten over de hele wereld. Dit partnerschap heeft tot doel een revolutie teweeg te brengen in de AGF-sector door het gebruik van groenten en fruit te optimaliseren, afval te verminderen en de algehele kwaliteit en consistentie te verbeteren.

"Neolithics combineert geavanceerde optische sensoren en kunstmatige intelligentie om innovatieve systemen te ontwikkelen die de houdbaarheid van de producten kunnen voorspellen, veiligheidskenmerken kunnen inspecteren en kwaliteitscontroles in realtime kunnen uitvoeren. De Crystal.eyeTM-systemen van Neolithics stellen distributeurs, wijnmakers, voedselverwerkers en pakstations in staat om waarde te maximaliseren en voedselverspilling in de hele toeleveringsketen te minimaliseren", legt Adamov uit.

Granot gaat nog een stap verder in haar streven naar kwaliteit door in samenwerking met Neolithics een avocadolaboratorium op te richten. Deze hypermoderne faciliteit loopt wereldwijd voorop in technologische vooruitgang, zegt Adamov. Het gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingscentrum zal baanbrekend onderzoek en innovatie mogelijk maken voor producten zoals kant-en-klare avocado's en mango's en rijpingsdata voor een breed assortiment aan fruit.

Giyora Marom, CEO van de Granot Farmers Group, sprak zijn optimisme uit over het potentieel van de samenwerking om de interne kwaliteit en rijpheid van avocado's nauwkeurig te beoordelen. "Door nauwe samenwerking met klanten streven Granot en Neolithics ernaar onze protocollen te verfijnen, voedselverspilling te verminderen, het waardeketenproces te optimaliseren en de algehele kwaliteit en voedselveiligheid van groenten en fruit te verbeteren."

De unieke technologie van Neolithics is ontworpen voor leveranciers van groenten en fruit, zoals importeurs, exporteurs en retailers, en voor voedselverwerkers, zoals wijnmakers en sap- of sausproducenten. Met deze innovatieve oplossing helpt Neolithics bedrijven de waarde van hun voorraad groenten en fruit te vergroten en tegelijkertijd de kwaliteit en consistentie van hun producten te verbeteren.

"Met deze baanbrekende innovatie maakt de AGF-sector een grote sprong voorwaarts door zekerheid te kunnen bieden over consistente kwaliteit, verhoogde efficiëntie en minder afval bij het nastreven van perfecte groenten en fruit", besluit Adamov.

Voor meer informatie:
Wayne Nathanson
Neolithics
Tel: +972 58 536 0755 (Israël)
wayne@neolithics.ai
www.neolithics.ai

Publicatiedatum: