Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder winst, meer omzet voor Enza Zaden in 2022

Enza Zaden heeft in 2022 een omzet van 401,4 miljoen euro gerealiseerd. Dat betekent een stijging van 10 procent ten opzichte van 2022. Het nettoresultaat komt uit op afgerond 68,2 miljoen euro. 4,5 miljoen euro lager dan in 2021. Dit alles blijkt uit het jaarverslag dat bij de Kamer van Koophandel is gedeponeerd.

De meeste omzet behaald het veredelingsbedrijf met hoofdkantoor in Enkhuizen internationaal, en voor het grootste deel ook buiten Europa. De omzet buiten Europa bedraagt net geen 190 miljoen euro. In Nederland bedraagt de omzet net geen 46 miljoen euro. Het veredelingsbedrijf timmert aan de weg met een steeds breder worden portfolio met ToBRFV-resistente tomatenrassen.

Resistente rassen
Die rassen waren medio juni te zien in Pijnacker. Daar heeft het veredelingsbedrijf sinds afgelopen jaar haar demolocatie voor de hightech teelten als permanente locatie bij Duijvestijn Tomaten in Pijnacker. Naast de 3.000 m2 belichte en 6.000 m2 onbelichte tomatenteelt heeft Enza Zaden er een grote presentatieruimte op het bedrijf waar alle noviteiten werden gepresenteerd.

Aan de ToBRFV-resistente rassen wordt hard getrokken. "Normaal beginnen we met nieuwe rassen bij een teler met enkele paadjes, nu zijn veel telers massaal overgeschakeld. Waar we anders hooguit twee tot drie nieuwe rassen per jaar introduceren, introduceren we nu in twee jaar tijd ongeveer twintig nieuwe rassen voor de heated markt. Organisatorisch was dat een enorme uitdaging voor het gehele bedrijf", vertelde Frank van der Spek, sales specialist tomaat en aubergine, twee weken geleden bij de demo in Pijnacker.

Voor meer informatie:
Enza Zaden
+31 (0)228 350100
info@enzazaden.com
www.enzazaden.com