Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili: Noodtoestand uitgeroepen door zware regenval en overstromingen

In wat wordt beschreven als het ergste weer in tien jaar hebben een storm en dagenlange hevige regenval ertoe geleid dat de rivieren in Chili sinds het afgelopen weekend (24, 25 juni 2023) belangrijke gebieden in het centrum van het land hebben overstroomd. Minstens twee mensen zijn omgekomen en verschillende anderen worden vermist. De overstromingen hebben op grote schaal schade veroorzaakt aan bruggen, wegen, huizen en veel fruitboomgaarden en druivengaarden staan onder water.

De Chileense regering heeft de noodtoestand uitgeroepen en de Chileense president Gabriel Boric heeft de getroffen gebieden bezocht. De hoofdstad Santiago en een belangrijke havenstad Valparaiso zijn getroffen door de overstromingen, aldus de president. Meer dan 1.000 mensen moesten worden geƫvacueerd naar veiliger oorden, wegen zijn geblokkeerd en de belangrijkste snelweg, route 5, is onderbroken.

Terwijl de reddingsoperaties sinds het weekend aan de gang zijn, zei een grote exporteur dat ze contact opnemen met alle producenten van leveranciers om te horen wat de omvang van de schade op teeltbedrijven en in pakstations is: "Het heeft enorm geregend met veel overstromingen. De 7e regio is erg getroffen door de overstroming van de rivier."

Bron: Lorena Pinto, LinkedIn

Publicatiedatum: