Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verpakkers hopen woensdag het werk te kunnen hervatten

Citrusdal probeert draad weer op te pakken na overstroming

Er valt nog steeds regen over Citrusdal, waar voedsel per helikopter naar gestrande inwoners moest worden gevlogen nadat de toegangsweg naar het dorp was weggespoeld. En nu is ook de elektriciteitsleiding uitgeschakeld door de overstroming.

De verwachting is dat de regen vanaf woensdag afneemt. In Kaapstad konden schepen door de zeer hoge golven de haven niet binnenvaren. Er wachten momenteel drie schepen om de haven binnen te varen.

Er wordt gepoogd de weggespoelde brug over de Olifantsrivier bij het dorp te herstellen en de loop van de gezwollen rivier te corrigeren.

De Olifantsrivier stroomde afgelopen woensdagavond over wat vroeger de weg was naar Citrusdal.

"We doen ons best omdat we weten dat het fruit naar de pakstations moet en vandaar naar de haven en ook families wachten om herenigd te worden", merkte een lokale aannemer zondag op.

Mouton Citrus, een teler en verpakker ten noorden van Citrusdal, heeft de dorpelingen toegang verleend tot hun brug die ook naar de snelweg leidt. Het is momenteel de enige verbinding tussen het dorp en de buitenwereld.

Verpakkers hoopten dat halverwege deze week de citrusoogst weer zou hervatten en dat de elektriciteitstoevoer naar het dorp zou hersteld zijn, maar de dorpelingen werd gemeld dat het tot vrijdag kan duren voordat de elektriciteitsinfrastructuur is gerepareerd.

Sommige teeltbedrijven op de Cederberg zitten sinds vorige week woensdag zonder stroom, terwijl andere er wel nog hebben.

Grondverzetmaterieel onderweg om de toegangsweg naar Citrusdal te herstellen

In het dorp zelf is de afgelopen tien dagen meer dan 150 mm regen gevallen.

De citrusoogst moest worden opgeschort sinds het begin van de regen, met gevolgen voor de Navelsinaasappelen en mandarijnen.

Publicatiedatum: