"Grotere hoeveelheden en goede vraag naar Turks steenfruit"

Het Turkse steenfruitseizoen zag een sterke start, aldus Akin Soyleyen, marketingmanager voor de Turkse exporteur Aksun: "Als we kijken naar de eerste weken van het Turkse steenfruitseizoen, is dit jaar veelbelovend begonnen. Het weer was aanzienlijk koeler dan de afgelopen jaren rond deze tijd van het jaar. Het koelere weer heeft de start van het seizoen twee tot drie weken vervroegd, maar het aanbod is stabiel en de kwaliteit is goed. We zijn het seizoen begonnen met onze abrikozen in april en we gaan verder met platte perziken en nectarines, zwarte pruimen en vooral onze geliefde suikerabrikozen. De knapperige en zoete textuur van de suikerabrikozen maakt het een zeer gewild product."

Dankzij de sterke vraag en de grotere opbrengst zullen de verwachte verkoopcijfers voor Turks steenfruit naar verwachting stijgen, zegt Soyleyen. "De totale volumes van ons steenfruit zijn groter dan vorig jaar, vooral bij nicheproducten zoals de platte perzik en nectarines. Deze vruchten worden steeds populairder en consumenten beginnen het andere aroma en smaak te waarderen, wat leidt tot een grotere vraag. Dit seizoen verwachten we een totale stijging van 30 tot 40 procent in de verkoop, als de weersomstandigheden het toelaten."

De prijzen zijn gestegen als gevolg van de wereldwijde inflatie, maar Soyleyen denkt niet dat de hogere prijzen tot nu toe invloed hebben gehad op de verkoop dit seizoen: "De telers hebben hun deel van de wereldwijde inflatie en de zeer volatiele omgeving in termen van vraag, waardoor hun kosten aanzienlijk zijn gestegen. Als we de prijzen vergelijken met vorig jaar, zien we een algemene stijging van 14 tot 18 procent voor steenfruit. Dit heeft geen invloed gehad op de verkoop van onze producten, omdat de vraag naar steenfruit vanaf het begin van het seizoen sterk is geweest. Dit zou ook veroorzaakt zijn door de problematische weersomstandigheden in Europa."

Voor meer informatie:
Akin Soyleyen
Aksun
Tel: +90 324 234 41 90
Mobiel: +90 532 590 75 92
akin@aksun.com.tr
www.aksun.com.tr/en/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.