-7% voor fruit en -5% voor groenten

Consumptie biologisch in Frankrijk met 4,6% gedaald

Op donderdag 1 juni presenteerde Agence Bio de cijfers voor 2002 met betrekking tot de Franse biologische markt. Uit die cijfers is gebleken dat de thuisconsumptie van biologische AGF, die essentieel is voor de sector (92% van de verkooppunten), is gedaald met 4,6%. Daardoor is de markt in 2022 dus € 600 mln tot € 12,076 mld verloren. De verkoop in biologische winkels is vorig jaar met 8,6% afgenomen, voornamelijk door sluitingen en een daling van het aantal klanten. De verkoop in supermarkten is met 4,6% gedaald en de verkoop in ambachtelijk verwerkte biologische met 2,9%.

De directe verkoop van lokale biologische producten, rechtstreeks van het teeltbedrijf is in 2022 echter met 3,9% gestegen. "Dit betekent dat de Fransen nu de voorkeur geven aan zowel lokale als biologische producten", legt directeur van Agence Bio Laure Verdeau uit. Deze afzetmarkt is goed voor 13% van de biologische markt en vindt plaats op 26.000 teeltbedrijven in heel Frankrijk.

17% meer verkoop in restaurants
Het aantal biologische producten dat buitenshuis wordt geconsumeerd, via collectieve of commerciële catering (verkooppunten, kantines en restaurants), is echter met 17% gestegen, met een totale waarde van € 715 mln. De collectieve en commerciële catering vertegenwoordigen respectievelijk 7% en 1% van de biologische aankopen. 128.000 verkooppunten, 80.000 kantines, 170.000 restaurants: het zijn in totaal bijna 378.000 potentiële mogelijkheden om elke dag een beetje meer biologisch voedsel op ons bord te toveren en de biologische AGF-producten te verwelkomen van telers die de agro-ecologische omschakeling hebben omarmd.

-7% voor fruit en -5% voor groenten


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.