1 op de 6 doet mee

Initiatief van Rode Kruis en Jeugd Educatiefonds voor gratis maaltijden op scholen

"We horen van ouders dat ze geen geld hebben om fruit voor hun kinderen te kopen, terwijl de kinderen verplicht zijn dat mee te nemen naar school", vertelt Heleen van den Berg, plaatsvervangend directeur Nationale Hulp bij het Rode Kruis. "De boodschappenkaart helpt hierbij, ook omdat mensen zelf kunnen kiezen wat hun kind nodig heeft. Of het nu fruit is of een warme, voedzame maaltijd."

Een gevulde broodtrommel is helaas niet vanzelfsprekend. Regelmatig gebeurt het dat kinderen met een lege maag naar school toe moeten. Daarom hebben het Jeugd Educatiefonds en het Rode Kruis een tijdje geleden de handen ineengeslagen om te zorgen voor gratis maaltijden op basis- en middelbare scholen. Inmiddels doet 1 op de 6 scholen (1302) mee met het programma.

Sinds eind maart kunnen scholen zich aanmelden voor het programma Schoolmaaltijden, dat een initiatief is van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Scholen komen in aanmerking voor het programma als minstens 30 procent van de leerlingen uit een gezin komt met een relatief laag inkomen.

Maaltijd of boodschappenkaart
Scholen kunnen zelf kiezen: of ze delen gratis maaltijden uit op school, of ze geven boodschappenkaarten aan de ouders van de kinderen, die daar zelf eten voor hun kind mee kunnen kopen. De maaltijden op school worden verstrekt via het Jeugd Educatiefonds en de boodschappenkaarten via het Rode Kruis.

Bron: Rode Kruis


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.