Omvangrijke kersenoogst in Zaragoza, maar kleine maten

De vraag naar kersen uit het Spaanse Zaragoza is goed te noemen en de prijzen zijn acceptabel, omdat de aanvoer uit andere gebieden kleiner is door slechte weersomstandigheden. Er wordt een omvangrijke steenfruitoogst verwacht, met over het algemeen kleinere maten dan gebruikelijk. 

"We zijn nu al drie weken kersen aan het plukken en beetje bij beetje worden de oogstvolumes consistenter", zegt Sergio Alonso, commercieel directeur van Cosanse. "Met uitzondering van een of twee rassen heeft de regen weinig impact gehad op de kersenteelt in onze regio. We hebben dan ook een goed gevoel over het seizoen." 

"We merken ook de gevolgen van de overstromingen in Italië, want we krijgen meer vraag dan normaal uit dat land. Tegelijkertijd lijkt de regen de volumes uit de Jerte-vallei iets naar beneden te halen, waardoor de afzet van ons product hoog blijft en de prijzen op een zeer acceptabel niveau liggen. Het wordt wel afwachten hoe het seizoen zich vanaf juni gaat ontwikkelen, wanneer er meer product uit andere landen op de markt komt", legt Sergio Alonso uit. 

Ook Zaragoza heeft te lijden onder droogte, maar de coöperatie heeft genoeg waterreserves om het de hele zomer "uit te houden". De raming voor de steenfruitoogst, die over enkele dagen zal beginnen met de eerste abrikozen, wijst op grote hoeveelheden. 

"Voorlopig denken we een veel grotere oogst te zullen hebben dan vorig jaar, toen de vorst een belangrijk deel van de teelt vernietigde. Omdat er zoveel fruit aan de bomen hangt, hebben we veel geld en uren moeten investeren in het uitdunnen en zullen de maten over het algemeen iets kleiner zijn", vervolgt de commercieel directeur van deze coöperatie. "Ook het hardfruit gaat een heel ander seizoen tegemoet dan vorig jaar. We verwachten een normale oogst, goede kwaliteit en kleinere maten", voegt hij eraan toe.

"Onze telers zijn bezorgd over de hoge teeltkosten, dus we hopen dat we met de verkoopprijzen deze kosten kunnen dekken. Terwijl de opbrengst in het noordoosten van Spanje aanzienlijk toeneemt, geven ramingen van Europech aan dat de oogst in andere Europese landen slechts licht zal toenemen", besluit Sergio Alonso.

Voor meer informatie:
Sergio Alonso Zaragoza
Sociedad Cooperativa Agraria San Sebastián (Cosanse)
Tel: +34 976600050 (Spanje)
admincosanse@cosanse.com
www.cosanse.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.