Sakata stelt Tyrian voor

Eerste volledig paarse sprouting broccoli

Sakata Seed Ibérica stelt Tyrian voor, het eerste sprouting broccoliras op de markt dat volledig paars is, zowel de roosjes als de stengels. "Sakata blijft de innovatie in het koolsegment leiden met de uitbreiding van haar assortiment met Tyrian." 

Dit nieuwe ras valt op door zijn kleur, die volledig paars is, maar ook door de teeltkenmerken, want de plant is zeer krachtig en groeit vrij recht naar boven. "De uniformiteit van de plant vergemakkelijkt het oogsten. Tyrian is ook zeer productief en door aanplant in meerdere teeltgebieden is het mogelijk jaarrond product te hebben", zegt Antonio Ibarra, hoofd Brassica-ontwikkeling bij Sakata Seed Ibérica. Voor oogst in de zomer in Spanje telt de teeltcyclus 75 dagen, voor oogst in de winter 105 dagen.

Net als paarse broccoli is Tyrian rijk aan anthocyanen, biomoleculen met een hoge antioxiderende werking die de groente zijn paarse kleur geven en die van nature voorkomen in koolsoorten. Anthocyanen hebben kankerwerende eigenschappen en worden in verband gebracht met voordelen voor het gezichtsvermogen en het cardiovasculaire systeem.

Ibarra wijst erop dat de zoete smaak, de zachte textuur en het lage vezelgehalte Tyrian veelzijdig maken in de keuken. Bovendien maken de opvallende kleur en de vorm, het resultaat van markttendensen, deze broccoli tot een echte attractie in het schap. Zelfs kinderen zullen deze groente willen proeven en dat is ook één van de doelen: de consumptie van koolsoorten verhogen zodat de samenleving gezonder gaat eten. 

Waar komt de naam Tyrian vandaan?
"Het ras is gedoopt met de naam Tyrian omdat in de oudheid, in de Fenicische stad Tyrus, paarse kleurstof, bekend als Tyrian Purple in het Engels, werd gewonnen uit schelpen", zegt Sonia Marín, Trial Officer bij Sakata.

Voor meer informatie:
Sakata Ibérica
cari.plaza@sakata.eu
https://sakataiberica.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.