Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar speciality ananassen neemt toe

De vraag naar de specialties in het ananassegment, die steeds vaker op de markt beschikbaar zijn, blijft sterk. Het Amerikaanse Melissa's Produce importeert verschillende zoete ananasrassen uit Costa Rica, waaronder Del Monte Honeyglow, Del Monte Pinkglow en Precious Honeyglow, een ananas die Melissa's Produce gezamenlijk met Del Monte in de markt zet. Het werd vorige maand opgenomen in het assortiment en het is de meest compacte ananas in de geschiedenis van Del Monte, met een gewicht tussen 700 en 900 gram. Mellisa's Produce importeert ook Elefante Green Gold ananassen uit Ghana en Zuid-Afrikaanse Baby ananassen.

Van links naar rechts: Honeyglow ananas, Precious Honeyglow ananas en Pinkglow ananassen

"De aanvoer uit Costa Rica is dit jaar erg goed, die uit Ghana wisselvallig en die uit Zuid-Afrika redelijk", zegt Robert Schueller, directeur public relations. Alle ananasrassen worden jaarrond geïmporteerd. "Echter, de aanvoer van Elefante Green Gold ananassen is enigszins wisselvallig, aangezien we deze in de herfst van 2023 in de VS hebben geïntroduceerd."

Deze specialties zagen een hoge vraag tijdens de recente feestdagen, waaronder Pasen en Pesach. Schueller zegt dat met Memorial Day eind volgende maand de vraag opnieuw zou moeten aantrekken.

Elefante Green Gold ananassen

Snelgroeiende categorie
"Ananas is de snelst groeiende categorie voor ons en we hebben er ons de afgelopen jaren op gefocust", zegt Schueller. "De markt voor specialties versterkt de categorie en het laat ons toe ons op een ander marktsegment te richten."

De verschillende ananasrassen richten zich ook op huishoudens van verschillende omvang. "De Zuid-Afrikaanse Baby ananas is kleiner dan een vuist, een eenpersoonsportie dus. Precious Honeyglow heeft de perfecte grootte voor twee personen, terwijl de gangbare soort ananas meestal voor vier tot zes personen is", zegt Schueller.

Van links naar rechts: Elefante Green Gold ananassen en Zuid-Afrikaanse Baby ananassen

Sinds de introductie in de herfst van 2019, is de prijs van Pinkglow, die Melissa's Produce in drie maten beschikbaar heeft, aan het dalen dankzij de in de loop der jaren toegenomen vraag. "Toen we deze ananas introduceerden, waren ze zo nieuw en zeldzaam dat ze online voor $50 werden verkocht", zegt Schueller. Vervolgens werden ze ook geleverd aan de foodservice en na de uitbreiding van de aanvoer is de prijs kunnen zakken.

"Ondertussen zijn de ananassen uit Zuid-Afrika en Ghana iets duurder dan het traditionele gele ras uit Costa Rica", voegt Schueller toe.

Schueller verwacht dat de vraag naar jaarronde beschikbaarheid van alle ananasrassen in het assortiment van Melissa's Produce zal toenemen in de toekomst, in het bijzonder van de Precious ananas die exclusief wordt gedistribueerd door Melissa's Produce.

Publicatiedatum: