Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groen licht voor nieuw GMO appelras Arctic Gala

Okanagan Specialty Fruits® (OSF), de ontwikkelaar en teler achter de Arctic® appelrassen, heeft groen licht gekregen van Canadese regelgevende instanties om door te gaan met de commercialisering van het nieuwste appelras van het bedrijf, Arctic Gala.

Health Canada (HC) heeft OSF laten weten dat zij geen bezwaren heeft tegen het gebruik van de Arctic appelvariant in de Gala appelvariëteit voor voedingsdoeleinden. HC heeft opgemerkt dat deze variant niet afwijkt van de eerder door het agentschap goedgekeurde variëteiten, namelijk de Arctic Granny, Arctic Golden en Arctic Fuji, die momenteel commercieel worden geteeld door het bedrijf. Bovendien heeft OSF toestemming gekregen van het Plant Biotechnology Office van de Canadian Food Inspection Agency (CFIA) om de Arctic Gala op de markt te brengen. Het agentschap heeft benadrukt dat de Arctic Gala geen nieuwe eigenschappen heeft en in wezen gelijkwaardig is aan andere commercieel verkrijgbare appels wat betreft gebruik en veiligheid.

"We willen onze Canadese instanties prijzen voor hun efficiënte evaluatie van de Arctic Gala. Dit vertegenwoordigt een cruciale stap in onze inspanningen om een vierde appelvariëteit toe te voegen aan de Arctic appelreeks en om onze duurzaamheidsinspanningen voort te zetten om onnodige verspilling van appels te verminderen", zei Neal Carter, medeoprichter en CEO van OSF. ""Onze voortdurende toewijding aan innovatie en de uitbreiding van de Arctic appelreeks weerspiegelt OSF's inzet om te voldoen aan de veranderende behoeften en voorkeuren van consumenten, culinaire professionals en partners in de voedselservice. Met zijn levendige rode schil en knapperige, sappige vruchtvlees zal de Arctic Gala ongetwijfeld populair zijn onder liefhebbers van appels."

De Arctic Gala is ontwikkeld door het enzym dat verantwoordelijk is voor enzymatische bruining, polyfenoloxidase (PPO), uit te schakelen. Door het eigen PPO van de appel uit te schakelen, blijft de appel bestand tegen bruinverkleuring veroorzaakt door kneuzingen en snijden. Dit resulteert in een afname van het aantal beschadigde appels tijdens de distributieketen en verlengt de houdbaarheid van vers gesneden producten tot 28 dagen. Dit biedt voordelen voor retailers, consumenten en de foodservice.

De Arctic Gala is in 2021 goedgekeurd door het US Department of Agriculture (USDA) en wordt momenteel beoordeeld door de US Food and Drug Administration (FDA). De eerste variëteiten, Arctic Golden en Arctic Granny, ontvingen in 2015 regelgevende goedkeuring van de USDA, FDA, CFIA en HC, en Arctic Fuji kreeg in januari 2018 goedkeuring.

Arctic appels zijn sinds 2019 beschikbaar op de markt. OSF kijkt uit naar de toekomstige introducties van Arctic Honey en Arctic Pink.

Voor meer informatie:
Rebecca Catlett
Okanagan Specialty Fruits
[email protected]
https://osfruits.com/

Publicatiedatum: