Jesús Abenza van Alimer (Spanje)

"Meer watermeloenen dan vorig jaar, maar minder dan verwacht"

Het blijft regenen aan de Spaanse oostkust en ook zonlicht is er momenteel eerder schaars. Dat doet twijfels rijzen over de beschikbaarheid van groenten en fruit die binnenkort geoogst zouden moeten worden, zoals watermeloen in Murcia.

In Lorca vond op 13 mei zelfs een krachtige plaatselijke hagelbui plaats die meer dan 600 hectare met onder meer watermeloen, meloen, artisjok, broccoli en sla trof.

"De hagel heeft ongeveer 50 hectare watermeloen in de buurt van ons pakstation volledig vernietigd. Nog eens 40 hectare is gedeeltelijk aangetast en daarvan weten we nog niet hoe de planten zich verder zullen ontwikkelen", zegt Jesús Abenza, directeur van telersvereniging Alimer. "Maar ondertussen zijn we al tussen de 10 en 12% van de watermeloenteelt voor dit seizoen kwijtgeraakt."

En na de hagel is er nu aanhoudende regenval in Murcia en in het noorden van Almería.

"Overmatige regenval en gebrek aan zon zijn niet bevorderlijk voor de teelt van watermeloenen. We maken ons dus zorgen over welke impact dit zal hebben op de beschikbare hoeveelheden eens de oogst begint. Hoewel het areaal iets kleiner is dan vorig jaar, hadden we aanvankelijk toch een veel betere opbrengst verwacht, want vorig seizoen is er veel product verloren gegaan. Er zullen dus meer watermeloenen beschikbaar zijn dan vorig jaar, maar minder dan we hadden verwacht."

Voor meer informatie:
Jesús Abenza
Alimer S.Coop.
Camino de Villaespesa, s/n
Lorca (Murcia) - Spanje
Tel: +34 968 460 812
j.abenza@alimer.es
www.alimer.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.