Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thanos Motsiopoulos, GrecFresh:

"Uitdagend Grieks fruitseizoen door natte weersomstandigheden"

Tholen - Het Griekse watermeloenenseizoen is dit jaar bij GrecFresh vroeg gestart. "We zijn niet ontevreden over de oogst, maar de aantallen liggen wel lager dan verwacht, omdat het weer in Griekenland net als veel andere plekken in Europa toch wat tegenvalt", vertelt Thanos Motsiopoulos.

"We zijn twee weken terug gestart met de vroege, ronde variëteit Bostana en met een week verwachten we ook de eerste aanvoer van de voor Griekenland typerende langvormige rassen", vertelt Thanos. "De Bostana die we hebben gekregen zijn goed rijp en zoet. Qua prijzen kunnen we goed mee met de meloenen uit Spanje en Italië. Het merendeel van de meloenen exporteren we rechtstreeks naar Oost-Europa, maar we krijgen ook wekelijks Griekse meloenen in Nederland binnen."

Aanvullend op het Griekse meloenenseizoen krijgt GrecFresh ook Griekse groene pruimen van de variëteit Greengage binnen. Ook de eerste abrikozen en nectarines verwachten we al snel. Die komen nu uit het zuiden van Griekenland, maar krijgen we binnenkort ook aangevoerd vanuit het noorden, uit de regio van Veria waar ik vandaan kom."

Het vroege Griekse kersenseizoen is dit jaar volledig in het water gelopen. "Door de vele regen zijn veel kersen aan de boom gebarsten. Het hoofdseizoen begint over een dag of tien, afhankelijk van het weer. Al met al is het wel één van de meest bizarre lentes die de Griekse telers de laatste jaren voor hun kiezen hebben gehad."

"Mijn grote voordeel is dat ik uit Griekenland kom en dus goede relaties heb met de lokale telers. Hierdoor lukt het me ondanks de perikelen toch vrij eenvoudig om aan handel te komen. Zo was ik ook de eerste op de markt met de Griekse asperges en aardbeien, alleen liggen de prijzen door het mindere aanbod wat hoger."

Voor meer informatie:
Thanos Motsiopoulos
GrecFresh
Mob: +31 (0)6 53821842 
thanos@grecfresh.com