Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mack und Gerstner

Goede vraag naar Zespri-kiwi's en top klasse steenfruit ondanks hoge prijzen

Momenteel biedt het Duitse Mack und Gerstner uit Mannheim nog de laatste groene kiwi's van Italiaanse oorsprong aan, zo vertelt bedrijfsleider Florian Wahl. "Sinds vorige week zijn er al de eerste gele Zespri kiwi's uit Nieuw-Zeeland van maat 37. De vraag is zeer goed, ondanks het feit dat het prijsniveau met 0,70 euro per stuk in de inkoop vrij hoog ligt." De groothandelaar verwacht over ongeveer 14 dagen grotere maten, waarmee dan ook het seizoen voor groene kiwi's uit Nieuw-Zeeland begint. De hoeveelheden zijn bevredigend.


Florian Wahl

Klasse AAA steenfruit uit Spanje
Het bedrijf biedt ook de eerste perziken, nectarines en abrikozen van klasse AAA, d.w.z. kaliber 20-22, uit Spanje aan. "De vraag is verrassend goed, ondanks de hoge prijzen voor de grote maten, van 6 euro per kilo." Z'n belangrijkste klanten zijn kleinere retailers en weekmarkthandelaren in een straal van 80 km rond Mannheim.

Actuele trends
Afgezien daarvan was hij verrast dat sommige horecaklanten al half februari witte asperges op het menu hadden. "Groene asperges, bijvoorbeeld uit Peru en Mexico, bieden we toch al het hele jaar door aan. Maar ook steenfruit uit Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika is al langer in trek. De vraag is echter of dit absoluut noodzakelijk is."

Over de toekomst van de groothandelsmarkt in Mannheim
"Het weer in april en mei was niet goed voor de groothandel. Aangezien de zaken voor veel weekmarkthandelaren aan het begin van het jaar ook niet bijzonder goed waren, overwegen sommigen aan het einde van het aspergeseizoen te stoppen. Daarom denken sommige groothandelaren erover na hoe het verder moet."

Voor meer informatie:
Geschäftsführer Florian Wahl
Mack & Gerstner GmbH & Co. KG
Am Rösserweg
67105 Schifferstadt, Duitsland
Tel.: +49 (0)6235 95780 
info@mack-gerstner.de 
www.mack-gerstner.de 

Publicatiedatum: