Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Q3 2022-2023

Vertraging van de consumptie weegt op omzetgroei Bonduelle

De omzet van de Bonduelle Groep bedraagt € 572,2 miljoen voor het derde kwartaal van boekjaar 2022-2023. Dat is 4,7% meer dan vorig boekjaar en 3,6% meer op vergelijkbare basis, rekening houdend met wisselkoersschommelingen (een lichte appreciatie van de Amerikaanse dollar tijdens het kwartaal). Er hebben zich tijdens die periode geen wijzigingen voorgedaan in de consolidatiekring van de groep. Over de eerste 9 maanden bedraagt de omzet € 1,815 miljard. Dat is 10,6% meer dan in dezelfde periode van vorig boekjaar en 5,3% meer op vergelijkbare basis. 

Veranderingen in het bestuur
De Bonduelle Groep heeft op 2 mei 2023 het vertrek aangekondigd, in onderlinge overeenstemming, van Guillaume Debrosse, die in april 2018 werd aangesteld als CEO. De opvolger van Guillaume Debrosse zal in de komende weken worden benoemd en zal zijn functie op 1 juni 2023 opnemen. Ondertussen zal Christophe Bonduelle, voorzitter van de raad van bestuur, de rol van CEO op zich nemen, met de steun van Guillaume Debrosse tijdens deze overgangsperiode. 

Bovendien zal de vennootschap Pierre en Benoît Bonduelle SAS, General Manager van Bonduelle SCA, voortaan worden vertegenwoordigd door haar wettelijke vertegenwoordiger, Christophe Bonduelle.

Vooruitzichten 2022-2023
In een klimaat van aanhoudende inflatie en sociale spanningen in bepaalde landen onderging de voedselconsumptie in het derde kwartaal een aanzienlijke daling, wat tot uiting kwam in de verkoop van de groep. In deze zeer volatiele omgeving, en rekening houdend met de prestaties van de eerste 9 maanden van het jaar, mikt de Bonduelle Groep voor het boekjaar op een omzetgroei van ongeveer 5%, aangewakkerd door verplichte prijsverhogingen in een nog steeds inflatoire omgeving. De groep bevestigt haar doelstelling van stabiele operationele winstmarge ten opzichte van vorig boekjaar, zowel bij constante wisselkoersen als consolidatiekring. 

Klik hier om het volledige document te lezen.

Voor meer informatie:
Bonduelle
La Woestyne 59173
Renescure (Frankrijk)
www.bonduelle.com

Publicatiedatum: