Imanol Almudí, CEO van Agroponiente:

"Grotere volumes watermeloen en meloen plus een aanzienlijke kwaliteitstoename verwacht in Almeria"

Het watermeloen- en meloenseizoen is in Almeria al begonnen met de vroegste oogsten, hoewel de volumes momenteel nog beperkt zijn. Er wordt een grotere oogst verwacht dan vorig jaar en voorlopig is het fruit van goede kwaliteit.

"Bij ons worden de eerste watermeloenen al geoogst, en we zijn zeer positief", zegt Imanol Almudí, CEO van de Agroponiente Group. "In het algemeen is het areaal aan watermeloen en meloen iets groter dan vorig jaar. En dat is bij ons ook het geval", voegt hij eraan toe.

Imanol Almudí verwacht dat "de ramingen wijzen op een hoger productievolume in vergelijking met vorig jaar en een aanzienlijke stijging van de kwaliteit, aangezien de teelt dit jaar niet te lijden heeft gehad onder de gevolgen van de regenval van vorig seizoen".

Droogte wordt een van de belangrijkste punten van zorg voor de Spaanse groenten- en fruitsector. "Het lijdt geen twijfel dat de klimatologische situatie van invloed is op de teelt, vooral wat de ontwikkeling van de gewassen betreft. Toch zijn de telers in Almeria wel gewend om met dit soort situaties om te gaan. Ze zullen gegarandeerd kwaliteitsproduct leveren", bevestigt Imanol.

Met een jaarlijkse teelt en verkoop van 45.000 ton watermeloen is dit fruit qua volume het vierde belangrijkste product voor het bedrijf uit Almeria, dat zich voornamelijk richt op zwarte watermeloen, met name pitloze, inclusief Fashion, en witte pitloze. Voor wat meloenen betreft  oogst Agroponiente ongeveer 6.500 ton per jaar, met Piel de Sapo als belangrijkste, hoewel ze ook Galia, Cantaloup en Amarillo verkopen.

De watermeloenen van Agroponiente worden hoofdzakelijk in Europa afgezet, met een uitzonderlijk goede marktsituatie in Duitsland, de Scandinavische en Baltische landen, Polen en Nederland.

Voor meer informatie:
Grupo Agroponiente
victor@presssport.es 
agroponiente.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.