Eric Godard Durand, Agence Laparra:

"Franse meloenmarkt redelijk in balans"

"De meloenen uit Midden-Amerika en Zuid-Amerika zijn nog steeds op de Franse markt aanwezig, maar de meloenen uit Senegal en Marokko hebben nu voorrang", legt Eric Godard Durand uit. De twee herkomsten bevinden zich sinds half februari dit jaar op de markt. Over twee weken zullen de meloenen uit Spanje in Frankrijk op de markt worden gebracht. "Het teeltgebied rond Dakhla is al vanaf het begin actief en dat in Marrakech is twee weken geleden actief geworden. In Marrakech worden de meloenen in kassen en in de vollegrond geteeld. De partijen zullen – tot de komst van de meloenen uit Spanje – langzaamaan  groter worden." De meloenen uit Frankrijk zelf zullen vanaf juni beschikbaar zijn.

Het aantal partijen meloenen dat zich momenteel op de markt bevinden "komen overeen met de grootte van de vraag", zegt Eric, dus "de markt is redelijk in balans." Omdat de weersomstandigheden niet gunstig zijn voor de meloenconsumptie, zijn de partijen nu vrij klein. De verwachting is echter dat deze weersomstandigheden zich binnen enkele dagen zullen verbeteren. We hopen dat de vraag zal volgen."

Hoewel "de voorbereidingen goed verlopen", is het nog te vroeg om uitspaken te doen over hoe het seizoen precies zal gaan verlopen. "Tussen nu en dan kunnen de weersomstandigheden weer slecht zijn en zowel het teeltproces als de consumptie beïnvloeden."


De arealen in het Middellandse Zeegebied zijn dit jaar iets kleiner geworden 

Franse consumenten geven de voorkeur aan gele Charentais-meloenen
In Marokko worden vooral groene Charentais-meloenen geteeld, maar in Spanje vooral de gele Charentais-meloenen. Franse consumenten kiezen meestal voor de gele Charentais-meloenen vanwege hun smaak. "Tegenwoordig zijn de groene Charentais-meloenen echter langer houdbaar en hebben ze ook een heel goede smaak." 

"De laatste 15 jaar is er veel vooruitgang geboekt en zijn de rassen van zowel de gele als de groene meloenen overigens flink verbeterd, dus meloenen van slechte kwaliteit zijn er eigenlijk niet meer."

Voor meer informatie : 
Eric Godard Durand 
Agence Laparra 
62A, rue de Montpellier 
Bat C2 
94622 Rungis, Franrijk  
Tel. +331 46 86 40 30 
Mob. : +336 09 22 20 84 
eric.godard@laparra.fr   
www.laparra.fr   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.