"BGA-certificering aangevraagd voor Plougastel aardbeien"

Voor het Franse EARL Le Bot is het aardbeienseizoen vorige week van start gegaan. Omdat de Gariguette-aardbei hét product is waar Plougastel het meest om bekend staat, is met de afzet daarvan begonnen. Het seizoen kende een vliegende start. "Na het topras Gariguette volgen vanaf begin mei de doordragende en seizoensgebonden rassen Mariguette, Dream en Magnum en vanaf de maand juni de Murano. EARL Le Bot, gespecialiseerd in rood fruit, gaat nog tot Allerheiligen door met Murano en Favori, het nieuwe ras dat momenteel wordt getest. "Favori is een sappig ras met een mooie kleur en stevig en zoet smakend vruchtvlees dat garant staat voor goede en stabiele opbrengstaantallen", legt Thomas Le Bot uit.

In tegenstelling tot vorig jaar hadden de aardbeien dit jaar geen last van extreem hoge temperaturen. "Niet alle producten zijn tegelijk aangekomen en dankzij de gunstige weersomstandigheden hebben we niet alleen mooie partijen, maar ook mooie maten. De vraag is sinds Pasen niet afgenomen.

EARL Le Bot neemt in juni deel aan het Aardbeienfestival dat door de gemeente Plougastel zal worden georganiseerd. Deelnemen is voor de professionals binnen de sector een manier om de aardbeien bij consumenten te promoten.Voor de aardbei uit Plougastel is een BGA aangevraagd
Voor de Gariguette-aardbei, de aardbei uit Plougastel die vaak wordt gekopieerd, maar waarvan de smaak en het uiterlijk nog nooit is geëvenaard, is een BGA aangevraagd. "Het proces is al in gang gezet en gevalideerd door de commissie. Ook is er ter plaatse onderzoek uitgevoerd, dus wachten is op dit moment het enige dat we kunnen doen. De BGA-certificering is vooral belangrijk voor de telers en de regio, omdat op die manier zowel de telers als de teeltbedrijven zijn beschermd. Die bescherming is van essentieel belang, omdat het merk Plougastel sowieso verkoopt en bepaalde mensen "het daarom gebruiken, ook al komen ze zelf helemaal niet uit die regio".

Voor meer informatie:
Thomas Le Bot
EARL Le Bot
lebot.thomas@orange.fr  
Facebook


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.