Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voetbalclub Roda JC presenteert 'Elke dag scoren met groenten en fruit'

7 april was het Wereld Gezondheidsdag en in dat kader lanceerde voetbalclub Roda JC de video 'Elke dag scoren met Groenten & Fruit'. In de stoere, maar vooral energieke video zijn kinderen van een lokale school te zien, samen met diverse spelers van Roda JC en rapper Doekie.

De spelers die een rol hebben in de video zijn Dylan Vente, Sami Ouaissa, Arjen van der Heide en Lennerd Daneels. Vitaliteitsmanager van Roda JC Ard van Peppen: "Met deze video willen we kinderen laten zien dat het goed én tof is om groenten en fruit te eten. Het is gezond en het houdt je fit zodat je lekker kan sporten en je ook goed kan scoren op school."

‘Elke dag scoren met Groenten & Fruit’ is onderdeel van het maatschappelijke programma Gezond in Mijn Streek van Roda JC en Nationaal Programma Heerlen-Noord (NPHLN). Met behulp van partners Juyst, CZ en Rabobank worden nu tien basisscholen in de regio Parkstad dagelijks voorzien van gratis gezonde voeding. Vorige week werd Groenten & Fruit in Mijn Streek afgetrapt op basisschool De Vlieger in Hoensbroek.

De productie van de video was in handen van Submedia Producties uit Heerlen. Ard: "We zijn enorm trots op dit prachtige resultaat. Dat we dit met een partij uit onze eigen regio voor elkaar hebben gekregen maakt het alleen nog maar mooier."

Minder dan één op de twintig kinderen in de regio Parkstad eet elke dag voldoende groente en fruit. Bovendien komen sommige kinderen zelfs zonder ontbijt naar school. Dit moet veranderen om de levenskansen van deze en toekomstige generaties te verbeteren. Roda JC en Nationaal Programma Heerlen Noord hebben de handen ineengeslagen om hier een bijdrage aan te leveren. Onderdeel van het programma zijn ook actieve challenges en leuk lesmateriaal over gezonde voeding. Dit alles om ervoor te zorgen dat kinderen ook buiten schooltijd gezonde keuzes maken. Met Groenten & Fruit in Mijn Streek geeft Roda JC invulling aan EFDN’s #Morethanfootball actieweken.

Bron: Roda JC

Voor meer informatie:
www.gezondinmijnstreek.nl 

Publicatiedatum: