Nieuwe blauwe bessenrassen met langere houdbaarheid

Aan het einde van het seizoen 2022/2023 zal Agrícola Cerro Prieto naar verwachting 24.000 ton blauwe bessen hebben geoogst, waarvan 21.000 ton eigen teelt en 3.000 ton van haar dochteronderneming Qali Fruits, gevestigd in het irrigatiedistrict Santa Rosa, in Lima.

De algemeen directeur, Alfredo Lira Chirif, wees erop dat 90% van de oogst, dat wil zeggen 21.600 ton, is uitgevoerd, wat een stijging van 96% betekent ten opzichte van de 11.000 ton die in het vorige seizoen in 2021/2022 werd verzonden. Hij legde uit dat deze imposante groei wordt verklaard door de nieuwe aanplantingen die in productie komen, evenals de aanplantingen die volwassen worden en waarvan de productieve opbrengsten hoger zijn.

Nieuwe rassen
Momenteel is het bedrijf niet van plan het areaal blauwe bessen uit te breiden, maar het test wel nieuwe rassen (vooral van Fall Creek en Hortifrut), allemaal gepatenteerd, om binnen enkele jaren enkele rassen te vervangen die verouderd zijn, zoals Ventura en Biloxi.

Hij legde uit dat een van de belangrijkste kenmerken die in de nieuwe rassen worden gezocht is dat ze goed bestand zijn tegen transport en langer houdbaar zijn, waardoor het bedrijf zijn fruit zal kunnen afzetten op verder gelegen markten zoals China.

Bron: blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.