Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorraad Poolse Gala's raakt uitgeput

Het Poolse appelseizoen loopt op zijn einde. Volgens Emilia Lewandowska, officemanager van Fruit-Group, slinken de voorraden Gala-appelen. "Het appelseizoen voor de langeafstandstransporten is bijna voorbij. Maar we zullen nog steeds appelen op de binnenlandse markt afzetten en naar andere Europese landen zenden. De vraag is op dit moment stabiel. Het is een gezonde situatie aangezien het niveau van de afzet past bij het huidige beschikbare aanbod." 

De prijzen van zowel appelen als peren liggen voor de Poolse appelexporteur op een bevredigend niveau. "Op dit moment zijn de prijzen van appelen gestegen. Dit heeft te maken met de opslag- en elektriciteitskosten. De vraag naar appelen is in deze fase van het seizoen nog steeds goed. We zijn ook aangenaam verrast door de vraag naar peren. De oogst was niet beschadigd door de vorst, de opbrengst was normaal en de vraag was erg goed. Consumenten hebben peren nodig en dit zorgde voor een stevig prijsniveau."

Voordat het seizoen begon, was Fruit-Group van plan om meer appelen naar overzeese markten te verladen. En volgens Lewandowska zijn ze er ook in geslaagd om hun doelen te bereiken. "We hebben de export naar verre bestemmingen verhoogd. Dit was ons doel voorafgaand aan het seizoen en we zijn daarin geslaagd. Sinds januari, dus midden in het appelseizoen, hebben we ook een nieuw merk, Veronica. De eerste verschepingen van Veronica deden we net na de Fruit Logistica."

Tot nu toe is het weer goed geweest voor de oogst van komend seizoen. "We verwachten dat er tijdens de bloeiperiode geen vorst zal zijn en dat de afzet de komende weken stabiel zal blijven. De weersomstandigheden zijn tot nu toe niet al te bar geweest. We hebben enkele weken met lage temperaturen gehad, maar al met al is het een normale winter geweest. Het weer of de koudere temperaturen hebben geen schade aan de bomen veroorzaakt. Het ziet er dus goed uit voor de oogst van komend seizoen. In de komende maanden zullen we de bescherming op de boomgaarden aanbrengen en de bomen voorbereiden op de nieuwe oogst voor 2023/2024." 

Voor meer informatie:
Emilia Lewandowska
Fruit-Group SP.z.o.o.
biuro@fruitgroup.pl 
www.fruitgroup.pl 

Publicatiedatum: