Giel Hermans, Hermans Suikermais

"Zaaiseizoen Nederlandse suikermais in afwachting van het voorjaar, gelukkig geen gaten in teeltschema"

Tholen - De aanvang van het zaaiseizoen van de Nederlandse suikermais staat weer voor de deur. "We staan in de startblokken", aldus Giel Hermans van Hermans Suikermais. "Helaas werkt het weer nog niet mee, het is te koud en te nat. In 2023 hadden we op 26 maart al de eerste zaaisels in de grond en waren extreem vroeg met de oogst. Ik ben benieuwd hoe het dit jaar weer gaat verlopen, het blijft tenslotte landbouw."


Zaaicombinatie staat te wachten op beter weer

"Momenteel is er nog volop goede kwaliteit mais beschikbaar uit Senegal. Dit gaat nog door tot week 18 en dan gaan we over op Marokko. Daar loopt de teelt voorspoedig, echter de jaarlijks terugkerende waterperikelen blijven een aandachtspunt", aldus Giel.


Links: Mais in Marokko, rechts: Spaanse mais

"Tijdens ons bezoek vorige week aan onze Spaanse percelen waren we blij verrast door het mooie weer en de goede groeiomstandig-heden na een koude start met lichte nachtvorst eerder deze maand. Waar Spanje normaal al eind mei oogst, ligt de oogstverwachting nu richting de tweede week van juni. Gelukkig gaan we in Marokko iets langer door, zodat er geen gaten ontstaan in het teeltschema."

Voor meer informatie:
Giel Hermans
Hermans Suikermais
Donk 1a
5995 PL Kessel
+31 (0)6 5475 7764
giel@mielies.nl 
www.mielies.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.