Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Seaposium '24 voor stimuleren zeewiersector

"Zeewier als katalysator voor een duurzamere voedselketen"

Op 19 april organiseerde The Seaweed Company het Seaposium '24, een evenement om de opschaling van een duurzame zeewiersector in Ierland te stimuleren. The Seaweed Company is al vijf jaar bezig een blauwdruk voor het opschalen van zeewierkweek en –verwerking op te zetten om bij te dragen aan een duurzamere voedselwaardeketen.

Een van de hoogtepunten was de officiële opening van de nieuwe productiefaciliteit van The Seaweed Company in Downings, Donegal, door de Ierse minister van Landbouw, Voedsel en Visserij, Charlie McConalogue. Het evenement werd bijgewoond door overheidsinstanties uit Ierland, Brussel en Nederland, waaronder BIM, DG Mare, Údarás, Bord Bia, evenals de Nederlandse ambassadeur in Ierland, mevrouw Koldam.

Verdiepende workshops
Seaposium '24 omvatte daarnaast "Turtle Talks", een serie interviews geleid door Peter Green van de Paxtier-podcast en Joost Wouters, CEO van The Seaweed Company. Onderwerpen zoals de schaalbaarheid van zeewier als klimaatinterventie, lessen van de zeewierboerderij van The Seaweed Company in Mulroy Bay, en de mogelijke impact van een opgeschaalde zeewierindustrie werden verkend met verschillende experts.

In een interactieve workshop met het EU-project C-FAARER werden de drijfveren en barrières rond het opschalen van de zeewiersector in Ierland besproken. Een andere workshop onderzocht hoe premium-ingrediëntenoplossingen met zeewier de CO2-impact van producten kunnen verminderen.

Joost Wouters (CEO The Seaweed Company): "The Seaweed Company is toegewijd aan het transformeren van ons voedselsysteem voor een duurzamere en gezondere toekomst. Seaposium '24 toont het potentieel van zeewier als een essentieel ingrediënt bij het creëren van een groenere, gezondere wereld."

Voor meer informatie:
The Seaweed Company
[email protected]
www.theseaweedcompany.com

Publicatiedatum: