Britse voedselprijsinflatie hoogste in 45 jaar

De voedselinflatie in het Verenigd Koninkrijk bereikte vorige maand een nieuw hoogtepunt van 18,2% tegen de achtergrond van een tekort aan groenten en fruit in de schappen van de supermarkten. De prijs van basisproducten zoals groenten, eieren en zuivelproducten steeg tot een niveau dat in 45 jaar niet meer is voorgekomen, aldus het Office for National Statistics (ONS). De voedselinflatie is in februari sterk gestegen tot een nieuw record, van 16,8% in januari, het snelste percentage op jaarbasis sinds 1977.

In het jaar tot februari 2022 zijn de prijzen voor groenten met 18% gestegen, het hoogste percentage sinds februari 2009, aldus het ONS. "Het grootste opwaartse effect kwam van groenten, waar de prijzen in de maand tot februari 2023 meer stegen dan een jaar eerder," voegde het eraan toe. "Er waren berichten in de media over tekorten aan sla en andere groenten, naar verluidt als gevolg van slecht weer in Zuid-Europa en Afrika. Het effect van hogere elektriciteitsprijzen op producten die buiten het seizoen in kassen in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Europa worden geteeld."

Bron: farminguk.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.