Smeerfruit van jujube

Met een productie van 30 ton is Fellini Patrizio een van de grootste telers van jujube in Italië. En de teelt wordt in de komende jaren nog uitgebreid. "De markt is erg interessant en het is een groot voordeel om in de buurt van onze verwerkingsfaciliteit in Gambettola, in de provincie Forlì-Cesena, nieuwe rassen te kunnen telen", legt commercieel directeur Andrea Pignato uit. 

Jujube heeft echter een vrij beperkte oogst- en verkoopperiode, die in de herfst valt. Hoe kan er dan optimaal gebruik worden gemaakt van dergelijk fruit van hoge kwaliteit? "We denken eraan om een deel ervan te verwerken om het fruit jaarrond te kunnen afzetten. Geen jam, maar eerder smeerfruit."

Jujube wordt ook wel borstbes, borstbezie of rode dadel genoemd en is de vrucht van twee nauw verwante, sterk op elkaar gelijkende soorten uit de Rhamnaceae, de Indiase jujube en de Chinese jujube. Rijp fruit smaakt een beetje naar peren.

Andrea Pignato laat de potten met smeerfruit zien. 

Tijdens de komende Macfrut zal Fellini het smeerfruit van jujube presenteren (stand 113, paviljoen B1). Chef Service in Forlì verwerkt het fruit. De ingrediënten zijn jujube (81%), rietsuiker en citroen. "Het is een recept zoals je het thuis zou maken, zonder toevoeging van conserveermiddelen, kleurstoffen of stabilisatoren. Om elke 100 gram product te maken, gebruiken we 130 gram fruit", legt Pignato uit.

De oprichter van het bedrijf, Patrizio Fellini, is de pleitbezorger geweest van de aanplant van dit fruit. "Het is een traditionele teelt die we hebben geprofessionaliseerd en gestandaardiseerd. Om resultaten van hoog niveau te behalen, moet de jujubeteelt worden beheerd zoals vele andere gewassen. Dat wil zeggen met snoeien, de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen, fertigatie en meerdere oogstrondes." 

Voor meer informatie:
Fellini Patrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) - Italië
Tel: +39 (0)547 659 777
emile@fellinipatrizio.it 
www.fellinipatrizio.it  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.