Export Peruaanse bio-blauwe bessen 32.343 ton

Nu het seizoen voor Peruaanse blauwe bessen ten einde loopt, komt er geen einde aan de ambities van het land om nieuwe markten te bereiken, met als meest recente de Maldiven. Het Peruaanse blauwe goud bereikte de Malediven voor het eerst tijdens week 5 van het lopende seizoen 2022/2023.

Seizoen 2022/2023 in Ica werd afgesloten met een stijging van 45% uit deze regio. "Tot nu toe is 23.740 ton blauwe bessen geëxporteerd, waarbij de regio Ica met 45% is gegroeid ten opzichte van het totaal van vorig seizoen. Bovendien werd in week 7 bijna 10 ton geëxporteerd, waarschijnlijk een van de laatste zendingen van het blauwe bessenseizoen voor dit departement. Wat de seizoensgebondenheid van deze regio betreft, vond de concentratie plaats in de maanden september en oktober, waar 57% van de totale export plaatsvond. Tenslotte bedroeg de bio-export uit deze stad 827 ton," zegt Luis Miguel Vegas, manager van de Peruaanse blauwe bessenvereniging Proarandanos.

Hij is ook verheugd dat hun harde werk, samen met overheids-functionarissen en de sector, nog een nieuwe markt op de Malediven heeft geopend. "We exporteerden de eerste lading van 383 kg in week 5 per vliegtuig. Het bedrijf Exportadora Frutícola del Sur was de eerste met deze lading naar de Malediven. Met deze nieuwe markt zouden er dus 33 landen zijn waar Peru in seizoen 2022-2023 blauwe bessen naartoe heeft verladen," aldus Miguel.

Proarandanos gaf nieuwe cijfers voor de export van bio-blauwe bessen uit Peru. "De verzendingen van bio-blauwe bessen tijdens 2022 bedroegen 32.343 ton, 69% meer dan in 2021. 95% van het totaal ging naar de VS. La Libertad concentreerde 54% van de totale export, terwijl Lambayeque een aandeel van 23% had en samen met Ica de regio's waren die de hoogste groei kenden (37%). Ica was goed voor 8% van de totale export. Zij werden gevolgd door Ancash (6%), Lima (6%), Piura (3%) en Moquegua (0,2%)," verklaarde Miguel namens Proarandanos.

Voor meer informatie:
Luis Miguel Vegas
Proarandanos
+51 980 503 363
contacto@proarandanos.pe     
www.proarandanos.org   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.