Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
MediTerraBio en ProNatura

Franse bio-groenten uit onverwarmde kassen

MediTerraBio, de vereniging met 16 biologische telers uit de Provence en ProNatura, een groothandel die is gespecialiseerd in biologische groenten en fruit, hebben onlangs de komst van courgettes en primeurgroenten in maart aangekondigd.



De telers van MédiTerraBio telen courgettes op 6 hectare en verwachten 360 ton opbrengst, erwten op 0,5 hectare met een verwachte opbrengst van 5 ton, bonen op 1 hectare met een verwachte opbrengst van 30 ton, artisjokken (paars en groen) op 1,5 hectare met een verwachte opbrengst van eveneens 30 ton en tot slot een verwachte opbrengst van 5 ton rapen.

"MediTerraBio heeft altijd kunnen vertrouwen op de vroege teelt, het is zelfs de specialiteit van het bedrijf. Sinds de oprichting van MediTerraBio in 2009 begeleidt ProNatura de telers van de vereniging bij het afzetten van hun groenten." Het kasseizoen duurt twee maanden en maakt daarna geleidelijk plaats voor de vollegrondsteelt.

De Provence, een ideaal gebied voor het telen van groenten
"De telers van MediTerraBio in de Provence kunnen gebruikmaken van gronden met uitzonderlijke en ideale kenmerken voor het telen van groenten." De gronden worden rechtstreeks geïrrigeerd met water uit de Alpen en kunnen jaarrond profiteren van een optimale hoeveelheid zonuren. "De meest zuidelijke regio's zijn dankzij de warmte die overdag door de kiezelgrond wordt opgeslagen bijzonder geschikt voor het vroeg telen van courgettes en bonen."

Kwaliteitsselectie, vollegrondsteelt en onverwarmde kassenteelt
"Om ervoor te zorgen dat ze hun groenten al in maart kunnen oogsten hebben ze gekozen voor een aantal vroege rassen. Om daarnaast de negatieve impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken, worden de producten geteeld in kassen die niet apart worden verwarmd, maar waar de warmte (en het licht) zo veel mogelijk op natuurlijke wijze door de zon worden afgegeven om zo de groei en de ontwikkeling van de gewassen te stimuleren."

Efficiënte teelttechnieken
"Voor het telen zonder verwarming worden enkele eenvoudige, maar efficiënte technieken gebruikt, als de installatie van thermische schermen om de gewassen te beschermen en het gebruik van zwarte of bruine mulch die de grond verwarmt. Om te kunnen anticiperen op de oogst en de groenten op de dag van de oogst aan de ProNatura-vestiging in Cavaillon te kunnen leveren, worden de gewassen bovendien dagelijks eerst gecontroleerd en vervolgens aan biologische winkels geleverd. Daar zijn ze de dag na de oogst te koop."

Voor meer informatie: 
MediTerraBio
mediterrabio.fr

ProNatura
ProNatura Halle MIN BP 107
754 Avenue Pierre Grand
84300 Cavaillon 
Tel. : 04 90 78 73 00
info@pronatura.com 

Publicatiedatum: