Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Baptiste Geoffray, Mylord:

"SwingBio blijft aan terrein winnen op krimpende markt"

De tweekleurige biologische SwingBio-appel is al 4 jaar op de markt. De huidige omstandigheden zijn bijzonder moeilijk voor de biologische sector, maar de nieuwe tweekleurige appel blijft marktaandeel winnen. "Het dit jaar verhandelde tonnage wordt geraamd op 2.500 en ondanks een ingewikkelde en zeer concurrerende markt zijn de verkoopcijfers ook nog altijd aan het stijgen. We volgen daarom hetzelfde verkoopritme als dat van vorig jaar, maar dan met een opbrengststijging van 65%", vertelt Baptiste Geoffray, manager Innovatie en Nieuwe Markten bij Mylord.

Noodzaak om concurrerend te zijn
Mylord heeft hoge verwachtingen van de biologische SwingBio-appel. Die hoge verwachtingen zijn gebaseerd op de vele voordelen die de appel heeft, zowel op teeltgebied als op het gebied van de smaak. "Ondanks de bijzonder ingewikkelde marktomstandigheden hebben de telers ontdekt dat de SwingBio veel potentie heeft. De tweekleurige appel is bestand tegen onder meer appelschurft en bladluis en geeft een goede opbrengst. Daarnaast heeft de appel een zoete smaak."

"Verder is de appel ook in het tweede deel van het seizoen nog goed houdbaar, iets dat voor ons van essentieel belang is. De SwingBio is een smaakvolle appel die zelfs in de tweede helft van het seizoen alle goede eigenschappen weet te behouden. Dat de appel over de genoemde kwaliteiten beschikt is belangrijk, want ondanks de moeilijke tijden voor de biologische markt, zijn de leveranciers hun  biologische assortiment en dan vooral hun appelassortiment nog altijd aan het ontwikkelen. Dat zeer smakelijke biologische rassen, waaronder de SwingBio nu worden gepromoot is dus van groot belang."

 Bee Friendly en Beeguard
De SwingBio doet overigens  beloften die niet alleen te maken hebben het feit dat deze op biologische wijze wordt geteeld. De appel maakt ook nog deel uit van het Beeguard-project, dat telers helpt bij het in kaart brengen van de impact van hun manier van telen op de biodiversiteit door de bijenactiviteit te observeren.

"De SwingBio is Bee Friendly gecertificeerd, een keurmerk dat nog niet heel vaak is toegekend en dus ook nog niet vaak wordt gehanteerd, zelfs niet binnen de biologische sector. Alle SwingBio boomgaarden in Frankrijk zijn Bee Friendly gecertificeerd en de controle die in het kader van het keurmerk noodzakelijk is, wordt uitgevoerd door entomologen."

"Op de Internationale Landbouwbeurs in Parijs van dit jaar hebben we bovendien samen met onze partners een Ronde Tafel georganiseerd om het nut van bestuivers in boomgaarden uit te kunnen leggen en de eerste resultaten te kunnen presenteren van de metingen van de bijenactiviteit gedurende de vegetatieve cyclus van vorig jaar."

"De resultaten van de metingen zijn zeer handig om te kunnen raadplegen, omdat we aan de hand van die resultaten het verband tussen het milieu en de situatie in de bijenkasten kunnen verklaren. Ook hebben de resultaten ons geholpen onze acties te verantwoorden. Een ander positief punt van het kunnen raadplegen van de meetresultaten is dat wanneer er sprake is van een tekort (wanneer de kasten gewicht verliezen), er snel kan worden gehandeld."

Positieve feedback
De Ronde Tafel was een groot succes. "We kregen echt geweldig goede feedback van degenen die aan de Ronde Tafel hadden deelgenomen. Enkele daarvan waren professionals uit de retail, medewerkers van enkele landbouwkamers en mensen die behoorden tot het grote publiek. Iedereen leek zeer geïnteresseerd in onze aanpak. In totaal waren zo'n 50 mensen bij de Ronde Tafel aanwezig. We hebben het gevoel dat de sterke betrokkenheid van de Franse SwingBio-telers echt wordt gewaardeerd."

Voor meer informatie:
Baptiste Geoffray 
Mylord
Tel. : +33 6 42 76 89 20
www.swing.bio  

Publicatiedatum: