Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Red Globe druiven nog steeds goede business voor Peru

De snelle overgang naar nieuwe generatie druivencultivars betekent dat alles erop wijst dat de cultivar Red Globe, het werkpaard van de druivensector, snel een nicheproduct in de druivensector aan het worden is. Producent en exporteur J&L Agroexportaciones in Lima, Peru, die 100% Red Globe heeft aangeplant, heeft in Europa schommelende prijzen gezien, maar dat is toch genoeg om constant goede zaken te doen.

"We hebben slechts 96 hectare Red Globe geplant. We hebben dit jaar echter ook een project voor pitloze druiven. We hebben twee boomgaarden, één in Pacanguilla en de andere in Casma, Peru", licht Andrea Gamarra Castillo, verkoopmanager bij J&L toe.

J&L is GlobalGAP en GRASP gecertificeerd. Het bedrijf is een coöperatie die in oktober begint met oogsten, met een piek in de export van november tot januari en de laatste volumes die elk jaar tussen februari en mei worden verzonden.

"We exporteren alleen naar Europa. Wat de prijzen betreft, zijn er enkele uitdagende jaren geweest. Ik denk echter dat de vermindering van de teelt van Red Globe hier in Peru de prijzen in de toekomst zal opdrijven," zegt Gamarra Castillo tot slot. 

Voor meer informatie:
Andrea Gamarra Castillo
J&L Agroexportaciones
Tel: +51 1 435 3892
alberto.pena@jylagroexportaciones.com 
www.jylagroexportaciones.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.