Lamb Weston investeert $ 250 mln in nieuwe fritesfabriek

Met een investering van 250 miljoen dollar bouwt het Amerikaanse Lamb Weston een gigantische aardappelverwerkingsfabriek. De nieuwe fabriek is in aanbouw op het industrieterrein van Mar del Plata in Argentinië. De werkzaamheden zijn een jaar geleden begonnen en verlopen volgens plan.

Gerardo Scheufler, algemeen directeur van de Mexicaanse toeleveringsketen voor Lamb Weston, zei dat hij het "buitengewone concurrentiepotentieel van de aardappelteelt in Argentinië" had ontdekt. Hij meent dat de positie strategisch is, in een wereld die veel aandacht besteedt aan de teelt en de CO2-voetafdruk meet in alle schakels van de keten, waarbij het vervoer een relevantere rol speelt.

In het aan Mar del Plata grenzende teeltgebied wordt 50% van de Argentijnse aardappelen geteeld, met een hoog technologisch niveau en expertise van de telers. "Met deze fabriek kunnen wij wereldwijd 3 miljoen porties frites per dag produceren."

De nieuwe Lamb Weston-fabriek zal vanaf juni 2024 operationeel zijn.

Bron: newsrebeat.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.