Flinke prijsstijgingen bio-AGF in VS

Volgens een nieuwe studie van LendingTree zijn in de VS verschillende biologische producten veel duurder geworden dan hun conventionele tegenhangers. LendingTree analyseerde prijsgegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw; het rapport meldt dat, terwijl de inflatie het afgelopen jaar heeft geleid tot prijsstijgingen voor veel conventionele voedingsmiddelen, de stijgingen voor hun biologische equivalenten vaak aanzienlijker zijn.

Zo zijn biologische aardbeien meer dan verdrievoudigd in prijs, met een stijging van 224,4% (!), terwijl de conventionele aardbeien een meer gematigde (maar niet onaanzienlijke) prijsstijging van 22,6% kenden. En de prijs van biologische tomaten is verdubbeld, terwijl die van conventionele tomaten met 18,6% is gestegen.

Misschien nog opmerkelijker: in sommige gevallen zijn de prijzen van conventionele producten gedaald, terwijl die van biologische producten zijn gestegen. Zo is de prijs van conventioneel geteelde boerenkool met 10% gedaald, terwijl de prijs van biologische boerenkool met 80% is gestegen.

Bron: marketwatch.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.