Frits de Mooij, Vita-Verde:

"Siciliaanse storm beperkt kasgroentenaanvoer, beschikbaarheid babyleaf weer op normaal niveau"

Tholen - Niet alleen vanuit Spanje en Marokko is de groentenaanvoer beperkt, ook Italië deelt in de malaise. "Vooral in Sicilië en Puglia is het problematisch", vertelt Frits de Mooij van Vita Verde uit Maasdijk. "Door een storm vorige week zijn in Sicilië veel kassen weggewaaid en ondergelopen met regen- water. We konden die dag ook geen cherrytomaten en babypruim-tomaten oogsten en uitleveren."

"Vervolgens zijn de volumes snel minder geworden. We zitten nu op 50% van ons normale volume. En de prijzen zijn extreem hoog voor Italiaanse begrippen. Door de tekorten in Spanje en Marokko zouden we de vraag mooi kunnen invullen voor veel klanten - net als vorig jaar toen de Spaanse aubergines ineens niet verkrijgbaar waren en we dat gaatje mooi konden vullen - maar dit jaar kregen we het niet voor elkaar. Helaas heeft de storm ervoor gezorgd dat we geen volumes hebben."

"Ook bloemkool en broccoli waren lange tijd nauwelijks beschikbaar, maar dat begint gelukkig weer op niveau te komen, waardoor we alle programma’s weer kunnen uitleveren en zelfs wat promo’s kunnen gaan plannen. Hetzelfde geldt voor de babyleafs, waar de afgelopen drie weken een groot tekort aan was.  Maar dat gat is nu wel voorbij en is de beschikbaarheid weer op normaal niveau. Men verwacht over een maand weer een gat in de beschikbaarheid van babyleaf, mits de temperaturen omhoog gaan."

"Doordat iedereen het gat nu probeert in te vullen komt er uiteindelijk weer een tekort, want product groeit nu eenmaal langzamer met deze lage temperaturen. Nu is het met babyleafs in januari en februari wel een bekend fenomeen dat er een tekort is, maar dit jaar lijkt elk product wel aan de beurt te komen: nu is de beschikbaarheid van dille en peterselie weer een groot probleem. De prijs schiet gelijk omhoog. Net als je denkt dat de problemen voorbij zijn hebben we weer een nieuwe uitdaging", besluit Frits.

Voor meer informatie:
Frits de Mooij
Vita Verde
Aartsdijkweg 97
2676 LE Maasdijk
Tel.: +31 (0)174 241 400
frits@vita-verde.it
www.vita-verde.it


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.