Export van Tunesische aardbeien gestart

"Het Tunesische aardbeienexportseizoen is eind januari begonnen en zal tot mei duren, met stabiele volumes in vergelijking met het vorige seizoen," zegt Mohamed Sadok van de exporteur CarthagoExpo.

"Onze volumes zijn stabiel gebleven in vergelijking met het vorige seizoen, ondanks het watertekort. Zoals in veel landen in het Middellandse Zeegebied is er aanzienlijk minder regen gevallen, maar wij beschikken gelukkig over zeer rijke grondwaterreserves. De meeste aardbeientelers telen steeds meer in kassen en we zien een verbetering van de opbrengst."

De populairste aardbeienrassen zijn volgens de exporteur Fortuna, Savana en California. De buitenlandse vraag naar aardbeien komt vooral uit de Golfstaten: Saoedi-Arabië, Oman en de VAE. "De Golflanden zijn een traditionele markt voor Tunesisch fruit. Een belangrijk deel van onze export gaat ook naar Europa."

Deze maand begint ook het exportseizoen van ander fruit. "Hiertoe behoren ook abrikozen, die binnenkort beschikbaar zullen zijn en waarvoor we de variëteiten Mokando, Tirynthos, Fardao en Bayoudhi hebben. We zullen ook Nectarine, Red Too en Sweet Cap perziken hebben. Later, rond mei, zullen we kersen en pruimen gaan exporteren en Sentinel watermeloenen van 9-12 kg. Tot slot zullen pitloze druiven het seizoen in juni afsluiten."

Wat het prijsniveau betreft, wijst de exporteur naar een stijging als gevolg van de transportkosten: "De kosten van luchtvervoer zijn de afgelopen twee jaar gestegen van € 0,94 per kg naar € 2,34, de kosten van zeevervoer zijn met 40% gestegen."

Sadok besluit: "Dankzij onze geografische ligging, zeer dicht bij Europa en de Golfstaten, kunnen wij vers fruit van zeer goede kwaliteit leveren. In CarthagoExpo hebben we ons pakstation, waardoor we ons kunnen aanpassen aan de behoeften van onze klanten op het gebied van gewicht en presentatie, maar vooral kunnen we zo onze kosten beheersen en goede prijzen bieden voor vers fruit van goede kwaliteit."

Voor meer informatie:
Mohamed Sadok
Carthagoexpo
Tel: +216 21 143 905
carthagoexpo@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.