Eden Fruits

"Eén van de weinige telers die Naturland-dadels bieden"

Op de BioFach van dit jaar zal Eden Fruit van de gelegenheid gebruikmaken om de veelzijdigheid van dadels onder de aandacht te brengen. "Wij verwachten ieder moment de bekendmaking van onze Naturland-certificering, die voor ons een nieuwe mijlpaal betekent in ons streven om duurzame, biologische tuinbouw die dicht bij de natuur blijft tot de norm te maken. Wij zijn daarom bijzonder blij dat veel afnemers hier momenteel doelgericht naar vragen. Door onze wereldwijd unieke teeltmethode van dadelpalmen, genaamd Ghout’s, kunnen wij ervoor zorgen dat de zo belangrijke en steeds meer bedreigde hulpbron 'water' zo goed mogelijk wordt beschermd, door er duurzaam mee om te gaan. Naturland stelt speciale, aanzienlijk strengere eisen aan de duurzame omgang met waterbronnen dan de reguliere bio-criteria", meldt het management van het bedrijf.

Eden Fruits, gevestigd in het Duitse Kehl am Rhein, richt zich primair op de verkoop van Deglet Nour dadels, die door het zusterbedrijf Ziban Garden worden geteeld en verpakt. De biologische teelt is uitsluitend afkomstig van eigen teelt. Na een voorzichtige verwerking en verpakking worden de producten primair aan afnemers in Europa geleverd. "Duitsland is nog steeds onze belangrijkste afzetmarkt. In Frankrijk, eveneens één van onze belangrijkste markten, hebben we onlangs zeer goed gepresteerd in een vergelijking van klantentesten in de retail. Na de moeilijke pandemiejaren streven wij er ook naar om onze positie op de Amerikaanse markt verder uit te breiden. Maar ook in de Europese retail zien wij nog ontwikkelingspotentieel."

De Naturland-certificering zal het bedrijf daarbij helpen. "Wij zijn één van de weinige dadeltelers die deze certificering aan zal kunnen bieden, wat natuurlijk een belangrijke meerwaarde betekent. Het gaat ons echter niet zozeer om het concurrentievoordeel, maar veelmeer om duurzaam werken, het actief beschermen van de natuur en het onderhouden van een respectvolle en eerlijke relatie met al onze partners. Voor ons zijn dat essentiële onderdelen van onze werkfilosofie. Daarom is 'bio' bij ons ook heel duidelijk met fairtrade verbonden."

De Deglet Nour dadels uit Noord-Afrika worden vooral in verpakkingen van houtpulp of karton in de handel aangeboden.

Voor Eden Fruits zijn vooral de kerstperiode en de Ramadan die voor de deur staat traditioneel de periodes met de hoogste omzet van het jaar. De Ramadan start dit jaar op 22 maart, waardoor er nu al grotere bestellingen geplaatst worden. "Je merkt dat de bestellingen geleidelijk toenemen, want iedereen wil op tijd producten inkopen. Wij zijn echter goed voorbereid op het hoogseizoen, dat wil zeggen dat er meer dan voldoende producten in iedere gewenste kwaliteit en verpakking beschikbaar zijn."

Op de BioFach zal Eden Fruits in de onmiddellijke nabijheid van de Naturland-stand vertegenwoordigd zijn. "Dat is voor ons, met het oog op de nieuwe certificering, natuurlijk een goede kans om doelgericht met potentiële afnemers en overige geïnteresseerden in gesprek te komen." 

Bezoek het bedrijf op de BioFach: hal 7a, stand 500.

Voor meer informatie:
Alexander Lasslop
Eden Fruits GmbH
Bierkellerstraße 18
D-77694 Kehl, Duitsland
Tel: +49 (0)7851  6 36 71 67
a.lasslop@edenfruits.de    
www.edenfruits.de      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.