Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Turks appelseizoen aan vooravond van piek

"De piek van het Turkse appelseizoen komt eraan," zegt Alper Kerim, eigenaar van de Turkse appelexporteur Demir Fresh Fruits: "De vraag naar appels neemt in India met de dag toe en daardoor gaan we de komende drie maanden ons piekseizoen in. We zijn in 2019 begonnen met de promotie en marketing van ons merk DeBa in India. We hadden een heel goed plan en programma's voor langetermijndeals en daarnaast hebben we ook aan promotie en branding in de Indiase supermarkten gewerkt. Maar marketing alleen is niet voldoende om je merk te laten slagen in India. De markt is zeer veeleisend en je moet consistent de vereiste kwaliteit leveren."

Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de appels die naar India worden verzonden de best mogelijke is, heeft Demir Fresh Fruits geïnvesteerd in een nieuwe verpakkingsmachine, legt Kerim uit. "We hebben veel investeringen gedaan voor onze onderzoeks- en ontwikkelingstak. Onze grootste investering was een nieuwe verpakkingsmachine, het nieuwste systeem dat in Turkije beschikbaar is. Volautomatische systemen hebben ons veel geholpen om onze kwaliteit te verbeteren, wat weer bijdraagt tot de populariteit van ons DeBa-merk, vooral in het zuiden van India."

"Aangezien er de komende maanden minder volumes appels van goede kwaliteit beschikbaar zullen zijn, zullen de prijzen naar verwachting stijgen," zegt Kerim: "De prijs voor Turkse appels was gelijk gebleven tot februari. Maar toen februari eenmaal begon, steeg de prijs omdat appels van goede kwaliteit moeilijker te vinden waren. Ik verwacht dat deze trend zich de komende maanden zal voortzetten en dat appels van goede kwaliteit vrij duur zullen worden. Dit zal moeten worden gecommuniceerd om verbaasde kopers tegemoet te komen, nadat zij hun containers hebben ontvangen."

Turkije is nog steeds bezig met de nasleep van de aardbeving van vorige week. Kerim verwacht dat het nog een tijd lang een uitdaging zal zijn om lokaal iets te vervoeren. "De aardbeving is een grote ramp voor ons land en we kampen nog steeds met grote problemen door wat er is gebeurd. De haven van İskenderun was een van de grootste havens in Turkije en is nu volledig buiten werking. Duizenden containers zijn verbrand in de haven. Vooral het lokale transport is een groot probleem en uitdaging voor ons geworden, wie weet hoe lang het duurt voordat de boel weer op gang komt."

Voor meer informatie:
Alper Kerim
Demir Fresh Fruits
Tel: +90 532 514 2080
alper@dff.com.tr  
www.dff.com.tr   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.