Smart Ripe Trolley

Rijpingsproces van tropisch fruit controleren van buiten de rijpkamer

Controle van de rijpheid van tropisch fruit is voor importeurs een van de belangrijkste aspecten om de markt de gewenste kwaliteit aan te kunnen bieden. 

ILIP heeft daartoe op het Tech Stage-forum op de Fruit Logistica een bijdrage geleverd met de titel "Smart RipeTrolley: monitoring the ripening of tropical fruits with RFID sensors". 

Het bedrijf onthulde de Smart Ripe Trolley, een innovatief IoT-systeem dat het rijpingsproces van tropisch fruit (met name avocado's) bewaakt, waarvan de functie is gebaseerd op RFID-tags en sensoren die op een trolley zijn geïnstalleerd. De resultaten van de controle worden realtime getoond op een digitaal platform. Deze nieuwe oplossing is een evolutie van de Smart Ripe (ontwikkeld door ILIP in 2019), die, anders dan de Smart Ripe Trolley, was ontworpen voor de retailsector om de rijpheid van avocado’s in het schap te bepalen door de individuele verpakkingen te voorzien van een RFID-tagsensor.

Het Smart Ripe Trolley-project is het resultaat van een samenwerking tussen de R&D-afdeling van ILIP en de innovatie-afdeling van Westfalia Fruit Group, een multinational gespecialiseerd in de teelt en afzet van avocado. "Na de presentatie van de Smart Ripe in individuele trays op de Fruit Logistica Tech Stage van 2019 werden we gecontacteerd door Westfalia Fruit, die hun behoefte aan een controle van het rijpingsproces van avocado's in de afgesloten en ethyleenhoudende rijpingskamers beschreven. Ze wilden dit zonder invasieve tests en zonder de cellen te openen, omdat dit elke keer de behandeling onderbreekt en de atmosfeer wijzigt, waardoor de parameters telkens weer hersteld moeten worden", vertelt Luigi Garavaglia, R&D manager van ILIP.

Om de metingen in draadloze modus uit te voeren, heeft ILIP samengewerkt met Radiosense (dat draadloze gegevens analyseert) om neurale software te ontwikkelen. De trolley met 128 avocado's wordt draadloos verbonden met een extern IoT-computerplatform, namelijk neurale software met kunstmatige intelligentie. De Smart Ripe Diagnostics-software geeft interactieve feedback en genereert automatisch een waarschuwing in het geval er waarden worden gedetecteerd buiten de parameters, waardoor de operator kan ingrijpen in de rijpingssoftware. De correctie wordt binnenkort zelfs automatisch, dankzij een directe interactie tussen de neurale software en de managementsoftware. De eerste tests op Hass avocado’s in een ruimte met ethyleen zijn in 2020 gestart door ILIP met partner Westfalia Fruit en zijn nog steeds aan de gang.

Voor meer informatie:
ILIP
Michela Dongi en Eleonora Faietti (Press Office c/o fruitecom)
michela.dongi@fruitecom.it
eleonora.faietti@fruitecom.it
Tel: +39 348 4074079 (Italië)
Carlotta Glogowiec (Marketing Office)
marketing@ilip.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.