Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Innovatieprijzen Fruit Logistica voor nieuwe groente en innovatie biologische bestrijding

Op de laatste dag van de Fruit Logistica in Berlijn zijn vrijdag innovatieprijzen uitgereikt. De nieuwe Zucchiolo-groente van Unica Fresh won de Fruit Logistica Innovation Award. Koppert pakte de Fruit Logistica Innovation Award Technology met het Mirical-verpakkingsconcept.

Zucchiolo is een nieuw soort courgette dat als een compleet nieuwe productcategorie in de markt wordt gezet. Het bijzondere aan dit product van 250 gram is dat het vers en rauw in een salade kan worden gegeten, net als komkommer, of gekookt zoals courgette of aubergine. Het is rijk aan vezels, vitamine A en C en antioxidanten. De buitengewone groente is lekker en tegelijkertijd wordt de oogst gedoneerd aan een goed doel. Vijftig procent van de verkoopopbrengst gaat naar sociale doelen zoals kankerbestrijding.

De prijs voor technische innovatie was nieuw op de beurs. De eerste winnaar is Koppert met een product voor Macrolophus pygmaeus. Koppert levert deze roofwantsen niet meer vanuit een plastic verpakking maar vanuit golfkartonnen strips en een kartonnen tray, die beide direct aan de planten worden bevestigd. Het verpakkingsconcept van Koppert maakt de roofwants niet alleen effectiever, maar betekent ook dat het product volledig composteerbaar is.

Foto's: Messe Berlin

Publicatiedatum: