Op de laatste dag van de Fruit Logistica in Berlijn zijn vrijdag innovatieprijzen uitgereikt. De nieuwe Zucchiolo-groente van Unica Fresh won de Fruit Logistica Innovation Award. Koppert pakte de Fruit Logistica Innovation Award Technology met het Mirical-verpakkingsconcept.

Zucchiolo is een nieuw soort courgette dat als een compleet nieuwe productcategorie in de markt wordt gezet. Het bijzondere aan dit product van 250 gram is dat het vers en rauw in een salade kan worden gegeten, net als komkommer, of gekookt zoals courgette of aubergine. Het is rijk aan vezels, vitamine A en C en antioxidanten. De buitengewone groente is lekker en tegelijkertijd wordt de oogst gedoneerd aan een goed doel. Vijftig procent van de verkoopopbrengst gaat naar sociale doelen zoals kankerbestrijding.

De prijs voor technische innovatie was nieuw op de beurs. De eerste winnaar is Koppert met een product voor Macrolophus pygmaeus. Koppert levert deze roofwantsen niet meer vanuit een plastic verpakking maar vanuit golfkartonnen strips en een kartonnen tray, die beide direct aan de planten worden bevestigd. Het verpakkingsconcept van Koppert maakt de roofwants niet alleen effectiever, maar betekent ook dat het product volledig composteerbaar is.

Foto's: Messe Berlin