Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zetapack (Italië)

Geautomatiseerd delicaat fruit verpakken

Fruitverpakkingen op een geautomatiseerde, maar ook 'zachte' manier vullen is geen eenvoudige taak, maar dit is wat het Italiaanse Zetapack beoogt met zijn nieuwe CD 90 vulmachine, die zal worden gepresenteerd op de Fruit Logistica in Berlijn.

"CD 90 is de naam van de nieuwe vulmachine voor kiwi's, abrikozen, pruimen en elke andere delicate fruitsoort met hoge toegevoegde waarde. De consument gaat steeds meer op zoek naar lekker fruit met de juiste rijpingsgraad, maar het is niet eenvoudig voor verpakkers om altijd aan die eis te voldoen. Als alle handelingen met de hand worden uitgevoerd, stijgen de kosten enorm. Onze technologie helpt om de kosten te verlagen, terwijl het fruit maximaal wordt gerespecteerd, alsof het handmatig wordt geselecteerd", legt eigenaar Nicola Antonacci uit.

"Delicate handelingen zijn altijd het kenmerk van Zetapack geweest en we zijn erin geslaagd om een proces te optimaliseren dat vooralsnog, gezien het gevoelige karakter van het fruit, in de meeste gevallen handmatig werd uitgevoerd, wat de arbeidskosten deed oplopen", vertelt Antonacci.

De CD 90 garandeert dezelfde zorg met een productie van 90 of meer verpakkingen per minuut, met een maximum van 4 arbeiders.

Nicola Antonacci (eigenaar) en Arianna Zammarchi (verkoopverantwoordelijke)

"De nieuwe CD 90 is voornamelijk ontworpen voor trays van 3 tot 6 stuks fruit van verschillende soorten, en kan ook worden gecombineerd met een automatische etiketteermachine. Op deze manier wordt het mogelijk om het hele fruitverwerkingsproces te optimaliseren."

Zetapack is standhouder op de Fruit Logistica: hal 2.1, stand C-44.

Voor meer informatie:
Nicola Antonacci
Zetapack
Via L. Longo, 220
47521 Cesena (FC) – Italië
commerciale@zetapack.it
www.zetapack.it

Publicatiedatum: