Minder roze verkleuring bij gesneden ijsbergsla en Romaine sla

PerfoTec laat veelbelovende resultaten zien met een nieuwe recyclebare folie die speciaal is afgestemd op het verpakken van gesneden ijsbergsla en Romaine sla.

Specialisten in de productie weten dat gesneden ijsbergsla een van de moeilijkst te verpakken producten is. De ideale atmosfeer in de verpakking is een moeilijk proces, want als het zuurstofgehalte te laag is, wordt de ijsbergsla anaëroob en als het zuurstofgehalte te hoog is, treedt snel rozeverkleuring op. Kleuring is een belangrijk kwaliteitsgebrek dat retailers en foodservicebedrijven afwijzen en de meeste verpakkers hebben problemen met het beheersen van de atmosfeer. Vooral seizoensgebonden veranderingen, import versus lokale teelt of een wat ouder product versus een verser product bezorgen elke verpakker van ijsbergsla altijd problemen met het bereiken van de optimale atmosfeer.

Romaine sla ziet er zichtbaar verser uit door de verpakking met de nieuwe folie

De meeste verpakkers van ijsbergsla gebruiken nu OPP/PE laminaten of geco-extrudeerde PE films. PerfoTec heeft nu een recyclebare folie ontwikkeld die 50% dunner is dan de veelgebruikte folies. Deze plasticreductie is een enorme verbetering en levert een forse kostenbesparing op. De nieuwe folie van PerfoTec heeft specifieke eigenschappen voor de waterdamp- en O2/CO2-doorlaatbaarheid om de gesneden ijsbergsla en Romaine sla extra dagen vers te houden met minder risico op verkleuren. De nieuwe folie-eigenschappen tonen ook aan de behandeling met kostbaar CO2-gas niet meer nodig is.

PerfoTec ondersteunt vele verpakkingen bij het verlengen van de houdbaarheid en kwaliteit van verpakte groenten en fruit. Het ervaren post-harvest team van PerfoTec adviseert verpakkers hoe ze dat optimum kunnen bereiken voor elk verpakt vers product. Het hele productportfolio van PerfoTec is gebaseerd op het optimaliseren van de gassamenstelling in de verpakking, waardoor het product langer vers blijft en het proces van veroudering wordt vertraagd. PerfoTec adviseert welke (combinatie van) apparatuur onder welke omstandigheden gebruikt kan worden, omdat elk product zijn eigen aanpassingen nodig heeft.

De combinatie van het gepatenteerde Respiration System van PerfoTec, het gepatenteerde begassingssysteem van PerfoTec en de nieuw ontwikkelde recyclebare folie is een gamechanger voor elke verpakker van gesneden ijsbergsla in zijn strijd om gesneden ijsbergsla vers te houden met minder kwaliteitsrisico's. Onder stabiele temperatuursomstandigheden heeft PerfoTec gesneden ijsbergsla tot dag 9-10 vers gehouden zonder roze verkleuring en diverse pilots lopen nog steeds. Dit is al een verbetering ten opzichte van de huidige verpakkingsfolie waarbij de verkleuring meestal op dag 6 of 7 kan optreden waarbij de gebruikte standaard folie ook nog eens twee keer zo dik is als de nieuwe folie van PerfoTec.

Hoewel de ontwikkeling van deze nieuwe recyclebare folie voor ijsbergsla zich nog in de laatste fase bevindt, zijn de resultaten zo stabiel dat PerfoTec op de rand van commerciële introductie staat. Voor de vroege vogels heeft PerfoTec voldoende folie op voorraad om te testen. PerfoTec belooft dat zij voorrang krijgen bij de commerciële introductie.

Bezoek PerfoTec in Berlijn Hal 1.1, Stand B-33

Voor meer informatie:
Kim Jensen:
PerfoTec BV
Klompenmakersweg 16
3449 JB Woerden
Tel.: +45 5189 1474
kim@perfotec.com
www.perfotec.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.