Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Dit jaar oogst Coop Sole 10.000 ton aardbeien

10.000 ton aardbeien oogsten is dit jaar een van de belangrijkste doelstellingen van Coop Sole uit de Italiaanse regio Campanië. De coöperatie, die vorig seizoen 9.100 ton aardbeien oogstte, wil verder groeien, maar ook de biologische teelt uitbreiden en meer hoeveelheden van ander zachtfruit op de markt brengen. De grotere volumes aardbeien zijn niet alleen een bron van trots voor Coop Sole, maar vertegenwoordigen, zij het in geringe mate, ook de groei van de Italiaanse aardbeiensector. 

"Het aardbeienseizoen komt langzaam op gang omwille van regen en koud weer. De oogst loopt vertraging op en de beschikbare hoeveelheden zijn nog beperkt. We verwachten de oogstpiek van maart tot en met mei. In die periode zal er sprake zijn van leveringscontinuïteit", zegt Pietro Paolo Ciardiello, directeur van Coop Sole.

"Ook het frambozenseizoen komt er weer aan, maar we zullen nog tot het voorjaar moeten wachten voor de eerste pluk."

Er is ook een ambitieus project voor meloen dit jaar, met een bredere teeltkalender en nieuwe rassen die Coop Sole op de Italiaanse en internationale markt gaat aanbieden.

Het bedrijf dat SìBon ontwikkelde, het premium assortiment aardbeien en ander zachtfruit met recyclebare verpakkingen, blijft veel aandacht besteden aan het thema duurzaamheid, naast de garantie van een gezond, ethisch en uitzonderlijk zoet product. Daarom is Coop Sole altijd op zoek naar geschikte rassen om deze doelen te bereiken.

De coöperatie verfijnt ook steeds haar teelttechnieken om een kwaliteitsvolle productie van groenten te garanderen, zoals biologische selderij. Koolrabi wordt aangeboden uit de biologische teelt en uit de teelt met geïntegreerde gewasbeschermings-strategieën. Kortom, er zijn veel voorstellen die Coop Sole mee zal brengen naar de Fruit Logistica, waar het aanwezig zal zijn op stand A-40, in hal 2.2 op de Piazza Italia als onderdeel van de Mediterraneo Group, waarvan Pietro Paolo Ciardiello directeur is.

Voor meer informatie:
Cooperativa Sole
Via della Repubblica n. 70
81030 Parete (Ce) - Italië
Tel: +39 (0)81 5036887
info@coopsole.it
www.coopsole.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.