EU versoepelt regelgeving voor meloenen uit Honduras

De Europese Commissie heeft de controles op meloenen uit Honduras versoepeld. De wijzigingen werden aangebracht in het kader van de bijgewerkte wetgeving inzake het percentage officiële controles en noodmaatregelen voor in Europa ingevoerde levensmiddelen van niet-dierlijke oorsprong. De regels worden om de zes maanden gewijzigd.

De besluiten zijn gebaseerd op kennisgevingen via het RASFF-portaal (Rapid Alert System for Food and Feed) en op informatie uit documenten-, overeenstemmings- en materiële controles door de lidstaten in het eerste deel van 2022.

De eisen voor controles op 10 procent van de Galia-meloenen uit Honduras, die in januari 2022 werden ingevoerd na een uitbraak van Salmonella Braenderup in meerdere landen, zijn geschrapt. In 2021 werden 350 mensen ziek, vooral in het Verenigd Koninkrijk, maar er waren ook vier gevallen in de Verenigde Staten en twee in Canada.

Bron: foodsafetynews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.