Zuid-Afrika: antidumpingrechten op invoer van frites vervallen

De antidumpingheffingen op frites die de International Trade Administration Commission of South Africa (Itac) aan drie Europese landen heeft opgelegd, zijn komen te vervallen. Itac plaatste in juli voor een periode van zes maanden antidumpingrechten van maar liefst 181,05% op Duitsland, 104,52% op Nederland en 23,06% op België.

"Het nieuws komt als een kleine, maar broodnodige opluchting voor de voedingsindustrie in een periode die ontsierd wordt door voortdurende verstoringen van de wereldwijde toeleveringsketen, stijgende kosten voor veevoer, recordhoge brandstofprijzen die van invloed zijn op de transportkosten en meer loadshedding, wat kan leiden tot tekorten aan bepaalde lokale voedingsproducten," aldus de verklaring van importeur van diepvriesproducten Hume International.

Huishoudens met een laag inkomen in Zuid-Afrika zijn het hardst getroffen door de stijgende prijzen. Volgens de Household Affordability Index van december geven huishoudens gemiddeld 13,5% meer uit aan voedsel per maand dan een jaar geleden.

Hume International blijft de regering oproepen om de handelsheffingen op basisvoedingsmiddelen tijdelijk op te schorten totdat de lokale teelt de vraag kan bijbenen.

Bron: engineeringnews.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.