R-PET 100% recyclebare punnets op Fruit Logistica

ILIP heeft zijn assortiment uitgebreid met nieuwe artikelen die op de Fruit Logistica in Berlijn zullen worden gepresenteerd: de B40-punnet voor aardbeien en delicaat fruit, gemaakt van R-PET, die zich onderscheidt door de vervanging van het kussentje met microbellen dat op de bodem van de verpakking rust, door een absorberend papieren kussentje.

Dankzij dit inzetstuk kan de verpakker de hoeveelheid plastic verminderen en toch het fruit beschermen. Na gebruik kunnen de punnet en het kompres gemakkelijk worden gescheiden en in afzonderlijke afvalinzamelingssystemen worden gegooid, respectievelijk als papier en plastic.

Ook voor het verpakken van zachtfruit introduceert ILIP de beschermhoes B40 Air Wave in R-PET, 100% recyclebaar, waarvan de afgeronde bodem eventuele schokken tijdens het vervoer en in de verkooppunten verzacht, zonder dat het absorberende microbubbel- of cellulose-inzetstuk nodig is.

De duurzame aanpak is voor ILIP niet alleen een drijfveer bij het innoveren van het product, maar ook bij de teelt. Het engagement van de groep om de circulaire economie te implementeren zal worden weergegeven door de inrichting van de stand.

In Berlijn wordt ook de gelegenheid geboden om een innovatie te presenteren op het gebied van technologische oplossingen voor het controleren en meten van de rijpheid van exotisch fruit. Op 9 februari, van 15.00 tot 15.45 uur, is ILIP betrokken bij het Tech Stage-forum dat door de beurs wordt georganiseerd en openstaat voor alle ondernemers, waar het zijn Smart Ripe Trolley presenteert, een project dat door zijn afdeling Onderzoek en Ontwikkeling is ontwikkeld.

Al in 2019 presenteerde ILIP deze innovatieve slimme verpakking om de rijpheid van één verpakte fruitsoort, met name avocado's, te bepalen. Dit jaar daarentegen komt ILIP tijdens de presentatie "Smart ripe trolley: monitoring the ripening of tropical fruits with RFID sensors" met de evolutie: een nieuw systeem om de rijping van tropisch fruit (met name avocado's) voor industriële omgevingen te monitoren met behulp van RFID-tags en sensoren die op een trolley zijn geïnstalleerd en waarvan de resultaten vervolgens op een digitaal platform worden weergegeven. Dit draadloze systeem is ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van de fruitsector, met name van importeurs van exotisch fruit en fabrikanten van koel- en rijpingscellen met ethyleen.

Bezoek ILIP in Berlijn, Paviljoen 5.2, Stand D-80.

Voor meer informatie:
ILIP
+390516715411
info@ilip.it 
www.ilip.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.