Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Molenaar AGF exclusief importeur van Hengstenberg

"Mildessa zuurkool is heel populair bij maaltijdbereiders en detailhandel"

Tholen - "Vroeger was het inmaken van kool bittere noodzaak om de winter door te komen en om in de donkere tijden aan voldoende vitamine C te komen. Tegenwoordig eten we zuurkool vooral omdat we het lekker vinden. Het is daarom een belangrijk ingrediënt voor maaltijdbereiders, maar ook voor detailhandel die zich hiermee kan onderscheiden," vertelt Esther Molenaar van FA. Molenaar. Al zo’n 20 jaar zijn ze importeur van Hengstenberg, producent van milde voorgegaarde zuurkoolsoorten, rode kool en zuren.


Esther Molenaar met de verschillende Hengstenberg producten die zij nu exclusief mogen importeren

FA. Molenaar importeert Hengstenberg producten rechtstreeks uit Duitsland, in grote 10 liter blikken, kleine verpakkingen van 580 ml blikjes en 400 g stazakken. Ze zijn er trots op dat ze het populaire merk al jaar en dag in het assortiment hebben. Doordat ze nu exclusieve importeur zijn, willen ze de samenwerking met Hengstenberg verder uitbouwen, vertelt Esther. "Hengstenberg Mildessa Wijnzuurkool is het meest bekende product, maar ze hebben ook rode kool, augurken en andere ingemaakte groenten die gezond, lekker en makkelijk te verwerken zijn", vertelt Esther.

Hengstenberg is een familiebedrijf dat al sinds 1876 zuurkool maakt. Esther: "Het recept is helemaal doordacht en ze hebben ook goed nagedacht over hoe je zuurkool zo lang mogelijk kan bewaren, hoe je het verpakt en hoe je de fijnste smaak overhoudt. Het is echt een heel mooi bedrijf dat ook goed bij de waarden van ons bedrijf past. We zijn altijd op zoek naar de beste en meest lekkere producten. Ons motto is niet voor niets al 85 jaar: 'Voor de beter waar naar Molenaar'."

Wat de producten van Hengstenberg vooral onderscheidend maakt zijn smaak en gemak. Doordat de producten worden gepasteuriseerd zijn ze al voorgegaard en dat verkort de bereidingstijd aanzienlijk.  Esther: "We hebben heel veel maaltijdbereiders als klant die bijvoorbeeld stamppot maken met Hengstenberg wijnzuurkool, daar hoeven ze in de bereiding nauwelijks iets mee te doen. Ook de rode kool, die hebben we puur en met appel, is populair omdat het zo lekker is en heel bewerkelijk om te maken. Bijna niemand kookt dat nog zelf, alleen mijn moeder weet nog hoe dat moet."

Een ander voordeel van de pasteurisatiestap is dat de producten, in combinatie met de verpakking in blik, heel lang houdbaar zijn, tot wel 2 jaar. "Dat maakt het wel interessant om grote hoeveelheden te bestellen, want je kunt er zeker 1,5 jaar mee werken. Wanneer je een pallet bestelt en het verkoopt een keer wat minder, is er geen man overboord. Bovendien is blik als verpakkingsmateriaal heel robuust in de handeling."

De 10 liter blikken zijn ideaal voor grootverbruikers. Consumenten kennen Hengstenberg via de detailhandel waar het een mooi onderscheidend product is. "Deze producten passen goed bij heel veel bedrijven die gespecialiseerd bezig zijn met hun vak en waarmee ze zich onderscheiden van de supermarkt qua smaak en de presentatie in blik en stazak. We voeren nu een standaard assortiment, maar we kunnen in overleg ook andere producten van Hengstenberg importeren. Klanten kunnen daarover gerust contact met ons opnemen", besluit Esther.

Voor meer informatie:
Fa. Molenaar
Jan van Krimpenweg 1 (hal 23)
2031 CE Haarlem
Tel.: +31 (0)23 5322173
Schuit 22
1724 BD Oudkarspel
Tel.: +31 (0)226 426 465
info@molenaardappelen.nl
www.molenaardappelen.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.