Libanon op zoek naar importeurs op Fruit Logistica

Libanon is een land dat geconfronteerd wordt met economische en politieke uitdagingen en de wereldcrisis, terwijl het nog steeds lijdt onder de enorme explosie van drie jaar geleden. Libanon ontwikkelt zich echter snel tot een serieuze optie voor de levering van druiven en avocado voor de Europese markt. Volgens Piet Schotel van CBI kunnen zelfs sommige groenten en aardappelen van Libanese oorsprong interessant zijn voor Europa.

"De teelt van druiven en avocado's groeit elk jaar sterk en er begint zich een overgang af te tekenen naar de teelt van rassen die in Europa welkom en gewild zijn. In het licht van duurzaamheid, waarbij er steeds meer vraag is naar producten die dichter bij de Europese markt worden geteeld, kunnen producten uit Libanon een solide alternatief zijn voor bronnen in Zuid-Amerika. Dankzij de nieuwe verpakkings- en koelinstallaties kunnen de producten professioneel worden verpakt en voorgekoeld. De ontwikkeling van telers en exporteurs wordt ondersteund door verschillende organisaties als RMF, Berrytech, USAID, de Nederlandse ambassade en CBI."

CBI ondersteunt ongeveer 28 telers en exporteurs in een Export Coaching Programma. De training van Libanese bedrijven verloopt goed, legt Schotel uit: "Specifiek gericht op Europa kregen tien bedrijven training, coaching en begeleiding, waardoor ze op de hoogte zijn van de eisen van de Europese afnemers. Ze worden gecoacht op het gebied van kwaliteitsnormen, voedselveiligheid, hygiëne, sociale naleving en ook hoe er in Europa zaken wordt gedaan. In de afgelopen maanden werd met succes druiven geëxporteerd naar het noorden van Europa, de eerste hoeveelheden avocado zullen in februari in Spanje en Frankrijk aankomen."

Op de Fruit Logistica van dit jaar zullen exporteurs uit Libanon aanwezig zijn in hun stand in hal B B-35.

Voor meer informatie:
Dirk-Jan Zegelaar
CBI
dzegelaar@cbi.eu 
https://lebfresh.org/  

Piet Schotel
+31 6533 818 97
piet@fruitconsultancy.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.